Evo zašto je YouTube odlična stranica

YouTube je američka platforma za dijeljenje videozapisa sa sjedištem u San Brunu u Kaliforniji.

Youtube je slobodno rečeno najveća stranica sa video zapisima koja postoji online.
Na ovom web mjestu svako od nas može pronaći nešto za sebe, bilo da ste ljubitelj muzike, dokumentarnih filmova, zabavnih klipova ili drugih, vjerovatno ćete pronaći sadržaj koji vam odgovara.

Danas kada je tehnologija uznapredovala, internet se ne odnosi samo na pisane članke, a njih svi čitamo svakodnevno.
Jednom kada se umorimo od čitanja i istraživanja interneta, ovdje dolazi YouTube, služi za relaksaciju, smirivanje i pronalazak željenog sadržaja.

Koliko nas pred spavanje otvara YouTube i gleda video klipove?
Vjerovatno veliki broj diljem svijeta.

Zašto je YouTube istaknuto web mjesto i šta nam sve nudi, zašto je tu toliko video zapisa?

YouTube ima jednu veoma dobru opciju a to je mogućnost naplate vaših video klipova kada postanete YouTube partner.
Ovo je podiglo YouTube na veći nivo, a objasniću i kako.

YouTube traži od nas da imamo određen broj sati pregledanih na našim video zapisima i određen broj preplatnika kako biste mogli postati YouTube partner.
Ovo je stvorilo nadmetanje među ljudima, mnogi se bore da dođu na nivo u kojemu mogu postati YouTube partner, iako većina njih nikada neće postati YouTube partner, oni su ustvari ti koji dižu YouTube na veći nivo.
Oni koji zarađuju od YouTube, pomažu YouTube, to je istina, ali oni za to dobivaju i nadoknadu, a ostali koji ne uspiju dobiti partnerstvo su uveliko pomogli svojim video zapisima, a zauzvrat nisu dobili ništa, osim možda što imaju određeni broj pratioca sa kojima mogu komunicirati.

Dakle YouTube program za kreatore i monetizaciju je doveo YouTube na viši nivo, i implementacija ovog programa je bila veoma mudra odluka.

Reklame

YouTube postavlja AdSense reklame na svoje video zapise, AdSense je također u vlasništvu Google-a, pa je logično da će staviti “svoje” reklame na svoje stranice.
YouTube ima masovne dnevne preglede iv jerovatno masovnu zaradu putem reklama, ali nemojmos e zavarati, u početku su iz Googlea morali uložiti velike i nezamislive pare dok bi došli na nivo na kojem se trenutno nalaze.
Samo podatak da je Google kupio YouTube za 1.65 biliona dolara je za nepovjerovati.
Sada otprilike znate kolika su to ustvari bila ulaganja.

Široka raznolikost sadržaja

Kao što sam već spomenuo na početku, YouTube ima sadržaj za svakoga.
YouTube omogućava različitim stvarateljima prijenos različitih vrsta video zapisa, a ovakav koncept privukao je milione diljem svijeta koji su željeli da pokažu svoje video zapise.
Zauzvrat otvorenog prijenosa video zapisa, YouTube je dobio najbogatije video sadržaje na internetu.
Danas, među milionima stvaralaca, odnosno kreatora video zapisa na YouTube, skoro je nemoguće da ne pronađete video zapis za kojim tragate.

Jednostavan pristup i brzina

YouTube je veoma brz servis, buffer je više nego odličan, i na svim drugim video stranicama nije ni blizu YouTube servisu.
YouTube ima aplikacije za razne uređaje, i ovaj servis je u bilo kojem trenutku samo klik do gledanja željenog video zapisa.

Tu je uvijek nešto novo

Na servis YouTube se svakodnevno dodaje veliki broj novih video zapisa, tako da je zabava zagarantovana i neće prestati.
S milijardama YouTube kanala, uvijek možete računati na nešto novo za pogledati.
YouTube svojim gledateljima u svakom momentu uspijeva pružiti uzbudljivu, srdačnu ili komičnu zabavu.