Lajkajte našu Facebook stranicu.
Objavljujemo interesantne sadržaje, nećemo vam smetati.
Kliknite ovdje.

Kako instalirati WordPress?

WordPress je softver dizajniran za sve, koji naglašava pristupačnost, performanse, sigurnost i jednostavnost korištenja.
WordPress softver lako je razumjeti, pa lako možete kreirati vlastiti blog. Također nudi snažnu priliku za rast i uspjeh.

WordPress je najpopularnija skripta koju koristi najveći broj blogova na svijetu, s puno dodataka i brojnim temama koje će vam pomoći da izgradite svoj blog ili web stranicu točno onako kako zamišljate.

Kako instalirati WordPress?

  • Preuzmite i raspakirajte WordPress paket. Link je vidljiv samo preplatnicima. - Za više informacija kliknite ovdje.
  • Izradite WordPress bazu podataka na svom web poslužitelju i MySQL (ili MariaDB), također i korisnika sa svim dozvolama za pristup i izmjene.
  • Prenesite WordPress datoteke na željeno mejsto na kojemu želite instalirati skriptu.
    – Ako želite instalirati WordPress u korijenu vaše domene, da bude pristupačan na domena.com, onda prenesite sve datoteke u početni direktorij, on je obično public_html folder u vašem Control Panelu hostinga.
    – Ako želite koristiti sub folder, na primjer domena.com/wordpress/, onda ćete sve datoteke prenijeti u public_html/wordpress/ folder.
  • Pokrenite instalacijsku skriptu za WordPress pristupom URL-u u vašem web pregledniku. Ovo bi trebao biti URL na koji ste postavili WordPress datoteke.