Kako instalirati WordPress?

WordPress je softver dizajniran za sve, koji naglašava pristupačnost, performanse, sigurnost i jednostavnost korištenja.
WordPress softver lako je razumjeti, pa lako možete kreirati vlastiti blog. Također nudi snažnu priliku za rast i uspjeh.

WordPress je najpopularnija skripta koju koristi najveći broj blogova na svijetu, s puno dodataka i brojnim temama koje će vam pomoći da izgradite svoj blog ili web stranicu točno onako kako zamišljate.

Kako instalirati WordPress?

  • Preuzmite i raspakirajte WordPress paket. https://wordpress.org/download/
  • Izradite WordPress bazu podataka na svom web poslužitelju i MySQL (ili MariaDB), također i korisnika sa svim dozvolama za pristup i izmjene.
  • Prenesite WordPress datoteke na željeno mejsto na kojemu želite instalirati skriptu.
    – Ako želite instalirati WordPress u korijenu vaše domene, da bude pristupačan na domena.com, onda prenesite sve datoteke u početni direktorij, on je obično public_html folder u vašem Control Panelu hostinga.
    – Ako želite koristiti sub folder, na primjer domena.com/wordpress/, onda ćete sve datoteke prenijeti u public_html/wordpress/ folder.
  • Pokrenite instalacijsku skriptu za WordPress pristupom URL-u u vašem web pregledniku. Ovo bi trebao biti URL na koji ste postavili WordPress datoteke.
Pročitaj:   Zašto upotreba procesora sistema Windows ostaje na 100%?

By Lapan

ML Lapan je računalni geek, wordpress freelancer i gamer iz Bosne i Hercegovine. Ima 15 godina iskustva u radu na računaru, internetu, web lokacijama (najviše s Wordpress web stranicama). Po zanimanju je ekonomski tehničar, iako se trenutno ne bavi ovom vrstom posla. Na ovom blogu objavljuje gameplay snimke nekih igara koje voli igrati, te neke druge interesantne članke.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Svi Smo Bliski

Problem, pitanje, hitan slučaj?
Ne oklijevajte posjetiti centar za pomoć, Mi vam možemo pomoći.