Registrirajte se na forum.
Učestvujte u diskusijama i iznesite vaše stavove.
Kliknite ovdje.

Zašto moj Wi-Fi ne radi?

Wi-Fi veza može prestati raditi iz više razloga.
Mi ćemo napisati neke od mogućih solucija koej vam mogu pomoći otkloniti problem s Wi-Fi.

Da li je Wi-Fi omogućen na uređaju?

Većina modernih prijenosnih računala ima gumb kojim se Wi-Fi uključuje i isključuje.
Provjerite je li Wi-Fi uključen gledanjem gumbova ili indikatora statusa. Normalno, kada je omogućeno, indikator će biti plave ili možda zelene boje.

Je li bežična konekcija omogućena?

Provjerite je li veza onemogućena klikom na “Start“, upišite “network connection” u tekstualni okvir za pretraživanje, a zatim kliknite “Prikaži mrežnu veze / View network connections“.

U prozoru “Mrežne Veze / Network Connections“, ako je navedena bežična veza, kliknite desnom tipkom miša i odaberite “Omogući / Enable“. Ako vidite “Onemogući / Disable“, mrežna je veza omogućena.

Radi li vaš internet uopće?

Ako se možete povezati s Wi-Fi uređajem, ali internet ne radi ispravno, problem je možda u vašoj internetskoj usluzi, a ne vašem računalu.

Ako ni jedan vaš uređaj ne može da se konektuje na internet, čak ni preko žičane veze, problem je u internet usluzi, a ne u vašem računalu.

Problem može biti s usmjerivačem, modemom ili davateljem internetskih usluga.
Nazovite svoj ISP (davatelj internetskih usluga) za tehničku podršku kako bi vam pomogli u rješavanju problema s internetskom vezom.

Da li su SSID i sigurnosni ključ ispravni?

Ako se na popisu bežičnih veza nalazi prikazano više bežičnih mreža, provjerite jeste li se povezali s ispravnim SSID-om (naziv usmjerivača) i jeste li unijeli ispravan sigurnosni ključ.

Ako se pokušavate povezati na susjedov usmjerivač ili unesete pogrešan sigurnosni ključ, prijenosno računalo se neće moći povezati s internetom.

Onemogućite vatrozid

Nije preporučljivo instalirati više vatrozoid-a na računalo, jer to može uzrokovati mnoge probleme s mrežnom vezom.
Da biste potvrdili da to nije problem, preporučujemo da privremeno onemogućite sve vatrozoid-e na vašem računalu.

Pokušajte resetirati modem i usmjerivač

DSL modemi, kablovski modemi i mrežni usmjerivači se nerijetko susreću s problemima, koji uzrokuju poteškoće povezivanja na internet.
Da utvrdite da li je problem u modemu ili sumjerivaču, najbolja opcija je reset.
Odvojite napajanje s usmjerivača, odnosno modema, sačekajte 20 sekundi, a zatim ponovo uključite napajanje.
Ako nastave problemi pokušajte ponovo pokrenuti računalo.

Možda je greška u sustavu, vratite Windows na stariju verziju

Ako ste prije koristili Microsoft Windows, a Wi-Fi je bio dostupan u prošlosti, pokušajte vratiti Windows na stariju kopiju.
U nekim slučajevima pogrešan softver ili postavke mogu uzrokovati probleme s Wi-Fi adapterom ili Windows pristupom internetskoj vezi.

Ponovno instalirajte upravljačke programe

Oštećeni upravljački program ili problem s bežičnim upravljačkim programom je još jedan razlog zbog kojeg možda ne vidite nijednu Wi-Fi mrežu ili nailazite na probleme prilikom otkrivanja bežične mreže.

Uradite tvrdi reset računala

Ako pokušate sa svim naprijed navedenim solucijama i ništa ne uspijeva, moguće da se radi o korumpiranom operativnom sustavu, ili u najgorem slučaju hardverskoj greški.
Wi-FI adapter može biti pokvaren, defektivan.
Ali, prije nego budete skoro sigurni da se radi o defektivnom hardveru, predlažemo da pokušate uraditi čistu instalaciju operativnog sustava Windows 10, ako se problem nastavi, zamijenite vaš uređaj.

Lapan
Naše web mjesto je omogućeno prikazivanjem internetskih oglasa našim posjetiteljima.
Onemogućite vaš blokator i kliknite na ovaj tekst.