Kako vratiti slučajno izbrisane datoteke?

Ljudi prave greške, tako mi nekad napravimo pogrešku na našem uređaju i izbrišemo neke fotografije, foldere, i druge datoteke koje nam kasnije zatrebaju.

Vraćanje slučajno izbrisanih datoteka u sustavu Windows 10

Nakon brisanja datoteke u sustavu Windows, datoteka se obično premješta u mapu koš za smeće osim.
Stoga, ako korisnik slučajno izbriše datoteku ili mapu u sustavu Windows 10, izbrisanu datoteka ili mapa može se vratiti iz koša za smeće sa samo nekoliko klikova.

Postupak je ejdnostavan, odemo u koš za smeće, otvorimo ga, izaberemo datoteku ili folder koji želimo vratiti a zatim desnim klikom miša kliknemo na odgovarajući folder ili datoteku i kliknemo vrati (restore).

Pročitaj:   Kako omogućiti ili onemogućiti dodirni ekran na laptopu?

To je sve ukoliko ste sretni da je vaša datoteka ili folder još uvijek u košu za smeće i niste je odatle obrisali.

Vratite datoteke iz starije sigurnosne kopije

Ako pratite sigurnost podataka, vjerovatno ćete trebati sigurnosnu kopiju, pa možda takvu i imate.
Upotrijebite sigurnosnu kopiju za vraćanje datoteka koje su slučajno izbrisane u sustavu Windows 10.
Međutim, ako sigurnosna kopija nije dostupna ili je sigurnosna kopija istekla, nabavite pouzdan softver za oporavak podataka.

Najbolji softver za oporavak datoteka za 2020. godinu

EaseUS Data Recovery Wizard Free

Jednostavan za korištenje, EaseUS Data Recovery Wizard Free može se koristiti za oporavak izgubljenih datoteka, prijateljski je i jednostavan za upotrebu.
Pokrenite program i vidjet ćete zaslon koji će vas pitati koji pogon treba skenirati za povratne informacije, to je sve što trebate učiniti i pritisnuti gumb Skeniraj.
Nema opcija konfiguracije, ali ako tačno znate odakle je datoteka nestala, možete odrediti mapu za skeniranje kako biste ubrzali obradu.

Pročitaj:   Najbolje studijske slušalice za 2021. godinu

Recuva

Ovaj program ne samo da oporavlja podatke s tvrdih diskova i memorijskih kartica, već i oporavlja podatke s iPod-a.

Iako neki alati za oporavak podataka olakšavaju operacije sučelja, Recuva ide korak dalje i vodi vas kroz cijeli postupak čarobnjaka.
Možete napraviti dugotrajno dubinsko skeniranje kako biste pronašli sve podatke ili možete ograničiti pretraživanje na određeni raspon.

MiniTool Power Data Recovery Free

MiniTool Power Data Recovery Free jedini je softver u krugu koji vam pruža osnovne savjete za instalaciju: Ne instalirajte softver na disk s kojeg želite oporaviti podatke, jer će to prebrisati datoteku.

Skeniranje možete ograničiti na određene vrste datoteka, a MiniTool Power Data Recovery Free može vratiti datoteke s čak nevidljivih particija i podržati izmjenjive diskove, uključujući optičke medije. Brzo skenira i traži rezultate kako bi vam pomogao da pronađete upravo ono što vam je potrebno.

By Lapan

ML Lapan je računalni geek, wordpress freelancer i gamer iz Bosne i Hercegovine. Ima 15 godina iskustva u radu na računaru, internetu, web lokacijama (najviše s Wordpress web stranicama). Po zanimanju je ekonomski tehničar, iako se trenutno ne bavi ovom vrstom posla. Na ovom blogu objavljuje gameplay snimke nekih igara koje voli igrati, te neke druge interesantne članke.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Svi Smo Bliski

Problem, pitanje, hitan slučaj?
Ne oklijevajte posjetiti centar za pomoć, Mi vam možemo pomoći.