Uvjeti Korištenja

Datum stupanja na snagu: 5. novembra 2019. godine

Web lokacija Lapan („mi“, „mi“ ili „naše“) upravlja web stranicom mllapan.com („usluga“).

Ova stranica vas informira o našim pravilima u vezi sa prikupljanjem, upotrebom i otkrivanjem ličnih podataka kada koristite našu uslugu i izborima koji su povezani s tim podacima.

Vaše podatke koristimo za pružanje i poboljšanje usluge. Korištenjem usluge prihvaćate prikupljanje i korištenje informacija u skladu s ovim pravilima. Ako nije drugačije definisano u ovim “Pravilima o privatnosti”, izrazi korišteni u ovim “Pravilima o privatnosti” imaju isto značenje kao i u našim “Uvjetima i odredbama”, dostupno s mllapan.com

Prikupljanje i upotreba informacija

Prikupljamo nekoliko različitih vrsta informacija u različite svrhe kako bismo vam pružili i poboljšali našu uslugu.

Vrste prikupljenih podataka

Lični podaci

Dok koristite našu uslugu, možemo tražiti da nam dostavite određene lične informacije koje se mogu koristiti za kontakt ili identifikaciju vas („lični podaci“). Podaci mogu identificirati mogu sadržavati, ali nisu ograničeni na:

 • E-mail adresa
 • Kolačići i podaci o upotrebi

Podaci o upotrebi

Također možemo prikupiti podatke o pristupu i upotrebi usluge („Podaci o korištenju“). Ovi podaci o upotrebi mogu sadržavati podatke poput adrese internetskog protokola vašeg računala (npr. IP adresa), vrstu preglednika, verziju preglednika, stranice naše usluge koje posjetite, vrijeme i datum posjete, vrijeme provedeno na tim stranicama, jedinstveno identifikatori uređaja i drugi dijagnostički podaci.

Podaci o praćenju i kolačićima

Koristimo kolačiće i slične tehnologije praćenja za praćenje aktivnosti na našem servisu i čuvanje određenih podataka.

Kolačići su datoteke s malom količinom podataka koje mogu sadržavati jedinstveni anonimni identifikator. Kolačići se šalju vašem pretraživaču sa web stranice i pohranjuju se na vašem uređaju. Korištene su i tehnologije praćenja: svjetionici, oznake i skripte za prikupljanje i praćenje informacija te za poboljšanje i analizu naše usluge.

Možete uputiti preglednik da odbija sve kolačiće ili da naznači kada se kolačić šalje. Međutim, ako ne prihvaćate kolačiće, možda nećete moći koristiti neke dijelove naše Usluge.

Primjeri kolačića koje koristimo:

 • Session cookies. Mi koristimo sesijske kolačiće za rad naše usluge.
 • Kolačići preferencija. Koristimo Preference cookies da pamtimo vaše postavke i razne postavke.
 • Sigurnosni kolačići. Sigurnosne kolačiće koristimo u sigurnosne svrhe.

Upotreba podataka

Web stranica Lapan koristi prikupljene podatke u različite svrhe:

 • Da biste pružili i održavali uslugu.
 • Da bismo vas obavijestili o promjenama naše usluge.
 • Da bismo vam omogućili sudjelovanje u interaktivnim značajkama .naše Usluge kada to odlučite.
 • Da bismo pružili brigu i podršku kupcima.
 • Da bismo pružili analizu ili vrijedne informacije kako bismo poboljšali uslugu.
 • Da biste pratili upotrebu usluge
 • Za otkrivanje, sprečavanje i rešavanje tehničkih problema

Prijenos podataka

Vaši podaci, uključujući lične podatke, mogu se prenijeti i zadržati na računalima koji se nalaze izvan vaše države, provincije, države ili druge državne nadležnosti u kojima se zakoni o zaštiti podataka mogu razlikovati od onih iz vaše nadležnosti.

Ako se nalazite izvan Bosne i Hercegovine i odlučite da nam date informacije, imajte na umu da podatke, uključujući lične podatke, prenosimo u Bosnu i Hercegovinu i tamo obrađujemo.

Vaš pristanak na ovu “Politiku privatnosti” nakon čega dostavljate takve podatke predstavlja vaš pristanak na taj prijenos.

Lapan web stranica će poduzeti sve razumne korake kako bi osigurala da se vaši podaci tretiraju na siguran način i u skladu s ovim Pravilima o privatnosti i da se neće prenijeti vaš lični podatak u organizaciju ili zemlju, osim ako ne postoji odgovarajuća kontrola, uključujući sigurnost svoje podatke i ostale lične podatke.

Otkrivanje podataka

Pravni uslovi

Web lokacija Lapan može otkriti vaše lične podatke u dobroj vjeri da je takva akcija potrebna za:

 • Da biste ispunili zakonsku obavezu
 • Zaštita i odbrana prava ili imovine Lapan Web stranice
 • Da bismo spriječili ili istražili moguće zloupotrebe u vezi s uslugom
 • Da bi se zaštitila lična sigurnost korisnika usluge ili javnosti
 • Da bi se zaštitili od pravne odgovornosti

Sigurnost podataka

Sigurnost vaših podataka za nas je važna, ali imajte na umu da nijedna metoda prijenosa putem Interneta ili način elektroničkog pohranjivanja nisu 100% sigurni. Iako se trudimo da koristimo komercijalno prihvatljiva sredstva za zaštitu vaših ličnih podataka, ne možemo garantovati njegovu apsolutnu sigurnost.

Pružatelji usluga

Možemo zaposliti treće strane kompanije i pojedince da bi olakšali našu uslugu („pružaoci usluga“), kako bi pružili uslugu u naše ime, vršili usluge povezane sa uslugom ili nam pomogli u analizi kako se naša usluga koristi.

Ove treće strane imaju pristup vašim osobnim podacima samo da bi obavljale ove zadatke u naše ime i obavezne su ih ne otkrivati ​​ili koristiti u bilo koje druge svrhe.

Veze na druge web lokacije

Naša usluga može sadržavati veze do drugih web lokacija kojima mi ne upravljamo. Ako kliknete na vezu treće strane, bit ćete preusmjereni na web mjesto te treće strane. Toplo vam savjetujemo da pregledate “Politiku privatnosti” svake stranice koju posjetite.

Mi nemamo kontrolu nad i ne preuzimamo odgovornost za sadržaj, politike privatnosti ili prakse bilo kojih trećih strana ili usluga.

Dječja privatnost

Naša služba se ne obraća nikome mlađem od 12 godina („deca“).

Mi svjesno ne prikupljamo osobne podatke od osoba mlađih od 18 godina, ali servis je dostupan i kompatibilan svima starijim od 12 godina. Ako ste roditelj ili skrbnik i svjesni ste da su nam vaša djeca dostavila osobne podatke, molimo kontaktirajte nas. Ako postanemo svjesni da smo od djece prikupljali osobne podatke bez provjere roditeljskog pristanka, poduzimamo korake za uklanjanje tih podataka s naših poslužitelja.

Izmene u ovoj politici privatnosti

S vremena na vrijeme možemo ažurirati našu “Politiku privatnosti”. Obavijestit ćemo vas o svim promjenama objavljivanjem novih “Pravila o privatnosti” na ovoj stranici.

Obavijestit ćemo vas putem e-pošte i / ili istaknutog obaveštenja o našoj usluzi, prije nego što promenebudu na snazi ​​i ažuriramo „datum stupanja na snagu“ na vrhu ovih “Uvjeta Korištenja”.

Savjetujemo vam da periodično pregledate ovu Politiku privatnosti radi bilo kakvih promjena. Promjene ove Politike privatnosti na snazi ​​su kad se objave na ovoj stranici.

Kontaktiraj nas

Ako imate bilo kakvih pitanja u vezi s ovim Pravilima o privatnosti, kontaktirajte nas:

 • E-poštom: kontakt@mllapan.com

Svi Smo Bliski

Problem, pitanje, hitan slučaj?
Ne oklijevajte posjetiti centar za pomoć, Mi vam možemo pomoći.