Utor za memoriju

Utor za memoriju je mjesto na matičnoj ploči koje se koristi za spajanje RAM stika, memorije na matičnu ploču, donsono hardversku konfiguraciju računala.

Matične ploče imaju od dva do četiri ovakva utora danas.
Ovi utori određuju koja ram memorija se može koristiti sa matičnom pločom, a danas imamo raspoložive DDR i SDRAM memorije. SODIMM je memorija za prijenosna računala.

Kada kupujete računalo ili pravite vlastitu konfiguraciju obratite pažnju na to da RAM memorija koju kupujete odgovara utorima za memoriju na vašoj matičnoj ploči.
Dobro provjerite vrstu RAM memorije koju kupujete.
Važno je znati i koliko slobodnih utora se nalazi na vašoj matičnoj ploči, da vam se ne bi desilo da kupite RAM stik, a već su vam zauzeti svi utori, pa onda morate zamijeniti stik za stik.
Ako su slotovi na vašem računalu i vašoj matičnoj ploči razmislite da ih uklonite, ili bar jedan, pa nadogradite jednim ili više jačih stikova RAM memorije.

Pročitaj:   Koja je razlika između ulaznog (input) i izlaznog (output) uređaja?

By Lapan

ML Lapan je računalni geek, wordpress freelancer i gamer iz Bosne i Hercegovine. Ima 15 godina iskustva u radu na računaru, internetu, web lokacijama (najviše s Wordpress web stranicama). Po zanimanju je ekonomski tehničar, iako se trenutno ne bavi ovom vrstom posla. Na ovom blogu objavljuje gameplay snimke nekih igara koje voli igrati, te neke druge interesantne članke.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Svi Smo Bliski

Problem, pitanje, hitan slučaj?
Ne oklijevajte posjetiti centar za pomoć, Mi vam možemo pomoći.