Upozorenje za korisnike AMD Ryzen APU računala

Nedavno smo dobili pitanje u kojemu korisnik kaže kako računalo pokaže određenu solidnu boju ili drugim riječima “zašteka”.
Nakon istraživanja na osnovu konfiguracije hardvera, softvera i samo operativnog sustava na računalu uspjeli smo pronaći problem.

Problem se ne odnosi samo na ovaj slučaj, već obuhvata sve uređaj, odnosno AMD Ryzen APU računala.

Ukoliko ste vlasnik računala, bilo da se radi o desktop računalu ili laptop računalu, upozorenje je univerzalno i odnosi se na sva AMD Ryzen APU računala.

Naime, prije nego što ažurirate vaše Windows 10 računalo na verziju 1903, kako ne bi došlo do problema potrebno je da prije toga ažurirate Radeon Pogonski softver (Radeon Drivers) na verziju 19.5.2.

Razlog zbog kojega trebate ažurirate prvo Radeon, pa tek kasnije Windows 10 na 1903 verziju je što se događaju greške.
najviše grešaka je zabilježeno na HP uređajima, a naročito sa 2500U ili 2700U, greška koja bi se pojavila jeste da računalo prikaže solidnu boju na ekranu i problem se ponavlja.

Pročitaj:   Kako zamijeniti ventilator na video kartici / GPU?

HP pruža starije verzije pogonskih programa uz svoje uređaje, a upravo ti pogonski programi koji su zastarjeli uzrokuju grešku zbog koje se laptop zaključava, odnosno nasumično pokaže zaslon u soldinoj boji.

Kada se radi o AMD, uvijek je najbolje instalirati njihove najnovije driverekako ne bi dolazilo do ovakvih ili sličnih pogrešaka.

By Lapan

ML Lapan je računalni geek, wordpress freelancer i gamer iz Bosne i Hercegovine. Ima 15 godina iskustva u radu na računaru, internetu, web lokacijama (najviše s Wordpress web stranicama). Po zanimanju je ekonomski tehničar, iako se trenutno ne bavi ovom vrstom posla. Na ovom blogu objavljuje gameplay snimke nekih igara koje voli igrati, te neke druge interesantne članke.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Svi Smo Bliski

Problem, pitanje, hitan slučaj?
Ne oklijevajte posjetiti centar za pomoć, Mi vam možemo pomoći.