Trikovi za Instagram

Instagram je postao jedna od najpopularnijih društvenih mreža, s 800 milijuna aktivnih korisnika. Bilo da ovu društvenu mrežu koristite za zabavu, oglašavanje ili za povezivanje s prijateljima, osim kako sigurno koristiti Instagram, morate naučiti i sve malo poznate mogućnosti koje korištenje ove društvene mreže mogu učiniti zabavnijim.

Obavijest o obiteljskim aktivnostima

Ako ne želite propustiti objave svojih najboljih prijatelja, obitelji ili najmilijih, lako se možete dogovoriti s time da ste obaviješteni kada im je netko stalo. Idite na profil osobe i kliknite tri točke u gornjem desnom kutu. Zatim odaberite opciju “Omogući objavu obavijesti/Turn on Post notifications”. Ako odlučite onemogućiti ovu opciju, ponovite ovaj postupak.

Koje postove volite?

Ako želite vidjeti što vam se sviđa u slobodno vrijeme, idite na svoj profil i pritisnite gumb “Opcije”, a zatim opciju “Postovi koji vam se sviđaju/Posts You’ve Liked”.

Spremi post

Instagram također može “označiti” određene postove. Idite na svoj profil i kliknite gumb za spremanje u gornjem desnom kutu. Svoju kolekciju možete stvoriti odabirom kartice Collection i pritiskom na “Kreiraj kolekciju / Create Collection”, a zatim “Završi / Finish”

Objave koje su vaši prijatelji lajkovali ili komentarisali

Idite na ikonu srca na dnu početnog zaslona. Popis lajkova i komentara na vaše fotografije prikazat će se prvi. Pri vrhu odaberite “Prati / Following” i moći ćete vidjeti aktivnosti ostalih korisnika Instagrama.

Pregledavajte fotografije bez brige da ćete ih slučajno lajkovati

To se dogodilo svima nama, ali postoji jednostavno rješenje koje se može koristiti po volji. Dok pregledavate glavnu Instagram stranicu, uključite Airplane Mode.

Očistite povijest pregledavanja

Otvorite svoj profil i pritisnite gumb “Opcije”. Pri dnu ćete pronaći opciju “Clear Search History” i kliknite “Yes I’m sure”.

Uklonite neiskorištene filtre

Ako postoje neiskorišteni filtri koji mogu ometati vaše postavke fotografije, idite na filter opcija i u posljednjem odjeljku pronađite opciju “Upravljanje / Manage”. Neiskorištene filtre držite duže vrijeme dok se ne pojavi zelena linija. Povucite je kako biste promijenili redoslijed.

Fotografirajte bez prijenosa na Instagram

Ako volite Instagram filtre i ne želite objesiti fotografije, objavite ih u Airplane modu. Fotografija zapravo dr neće objaviti, ali će se spremiti na vaš telefon.

Sakrij fotografije koje su te označile

Kad neko objavi fotografiju koja je označena s vama, ona će se pojaviti u odjeljku “Vaše fotografije” na vašem profilu. Ako vam se fotografije ne sviđaju, pritisnite tri točke u gornjem desnom kutu i odaberite “Sakrij fotografije / Hide Photos”. Odaberite post koji želite sakriti i ponovo pritisnite opciju “Sakrij fotografije”.

Dozvole za fotografije

Da biste izbjegli prethodni korak, možete postaviti zabranu za tagovanje bez dozvole.
Slijedite iste korake kao označavanje nekoga, a zatim odaberite opciju “Add Manually” u “Tapping Options”. Kada vas neko ubuduće bude tagovao, stići će vam notifikacija da li dozvoljavate ili ne.

Sakrij Instagram oglase

Oglasi na početnoj stranici često se pojavljuju na Instagramu i rangiraju prema osobama koje pratite i vašim željama. Ako smatrate da vam oglas nije važan i želite ga sakriti, idite na oglas i pronađite opciju “sakrij ovo / hide this” u tri tačke opciji.