Registrirajte se na forum.
Učestvujte u diskusijama i iznesite vaše stavove.
Kliknite ovdje.

Kako testirati RAM memoriju?

Ako sumnjate da vaše računalo ima grešku povezanu sa RAM memorijom, došli ste na dobro mjesto.

Ovdje ću vam objasniti kako da provjerite RAM Memorijus a najboljim alatom koji postoji za testiranje memorije.

Važno upozorenje o svim stres testovima

Moramo upozoriti čitatelje na povezane opasnosti provođenja stres testova. Softver koji se koristi za testiranje, odnosno stres testiranje možda ne samo da stvara opterećenje, već može prelaziti i granice snage koje je odredio proizvođač.
Ovi testovi mogu oštetiti sustav i što je još gore, mogu oštetiti hardver, stoga, ukoliko ne znate šta radite ne upuštajte se u ovakve testove.

Ukoliko se odlučite na samoruko testiranje, osigurajte da se relevantni parametri, uključujući temperaturu, kontinuirano prate pomoću preciznih i modernih alata. Odmah prekinite testiranje, ako vidite prevelike vrijednosti temperature ili nešto poput toga.

Kako testirati RAM Memoriju?

Alat je besplatan, naziva se MemTest86, možete ga preuzeti ovdje…
https://www.memtest86.com/
Ovaj alat ima širok izbor testova i izvšiće bolje testiranje nego alat koji se nalazi u Windows sustavu.

Preuzmite MemTest86 ISO sliku, koju možete snimiti na DVD/CD ili USB i napraviti ih bootabilnim.
Jednostavno je, sve što trebate uraditi jeste da pokrenete .exe datoteku koju ste preuzeli i da imate USB koji ste priključili uz računar.
U polju select the image kliknite browse i navigirajte do ISO slike memtest softvera.
Kliknite na Write to UDF…

Nakon što se proces stvaranja bootabilnog USB pogona završi, ponovno pokrenite svoje računalo i omogućite da boot-a sa USB-a.
Alat će se pokrenuti sam od sebe i automatski započeti dijagonostiku memorije vašeg računala, te će vas obavijestiti ukoliko otkrije problem.
Ovaj test će se izvoditi sve dok en odlučite da ga zaustavite.
Ovako vam dijagnostika sa ovim alatom omogućava uvid u najmanje probleme sa memorijom, tako što može vršiti dijagnostiku duži vremenski period.
Koliko dugo je potrebno ostaviti test da radi zavisi od količine memorije koju imate, najbolje je da ostavite preko noći ili oko 12 sati ako imate maksimalno 8GB RAM memorije, ako imate više od toga test možete ostaviti i do 24 sata, tako će testiranje biti bolje.
Ako test radi 24 sata bez pronalaska pogreške, male su šanse da će se stvarne pogreške u memoriji otkriti nakon tog razdoblja.

Ako ne želite čekati dugi vremenski period možete iskoristiti Windows Memory Diagnostics

Da biste pokrenuli Windows Memory Diagnostics, pritisnite zajedno Win + R i upišite mdsched.exe ili upišite Windows Memory Diagnostics u Search i idite na Run.
Morat ćete ponovo pokrenuti računalo da biste obavili ovaj test, kliknite na Restart now and check for problems (recommended) da biste obavili ovaj test.
Računalo će se ponovno pokrenuti i pojavit će se ekran s dijagnostičkim alatom koji će mu omogućiti provođenje ispitivanja. Ova dijagnoza može trajati nekoliko minuta. Dijagnostika će prikazati opciju Status da naznači je li pronađena RAM greška.

Kad je test završen, računalo će se automatski ponovno pokrenuti i prikazati dijagnostičke rezultate nakon što se prijavite. Ako se dijagnostički rezultati ne pojave sami (što se može dogoditi u sustavu Windows 10), možete učiniti sljedeće…
Kliknite desnom tipkom miša na Start i kliknite Event Viewer.
Idite na Windows i odaberite “System” s lijeve strane mogućnosti i kliknite “Search” u desnom oknu.
Unesite MemoryDiagnostic u okvir Find, a zatim kliknite Find Next. Rezultati će biti prikazani na dnu prozora.

Imajte na umu da Windows Memory Diagnostics nije dobra dijagnostička metoda kao MemTest86.

Lapan
Naše web mjesto je omogućeno prikazivanjem internetskih oglasa našim posjetiteljima.
Onemogućite vaš blokator i kliknite na ovaj tekst.