Šta da radim kada računalo zamrzne?

U ovom članku ćemo napisati uputvstva za rješavanje problema računala sa zamrzavanjem.
Ako vaše računalo prestaje da reagira, pokušajte slijediti naše upute kakom biste popravili računalo.

Dajte svom računalu malo vremena

Dajte svom računalu nekoliko minuta.
Ponekad nam se samo čini da je računalo zamrznuto, ali složeni zadaci se ustvari obavljaju u pozadini i računalo može biti samo sporo i zauzeto na određeno vrijeme.

Je li računalo uistinu zamrznuto?

Provjerite reagira li računalo pritiskom na tipku Caps Lock na tipkovnici i pogledom na LED lampicu koju Caps Lock uključuje, te ustanovite da li je uključeno i isključeno.
Ako vaše računalo može uključiti i isključiti Caps Lock, nastavite na sljedeći korak. Ako se ništa ne dogodi, računalo se treba ugasiti, jer je uistinu zamrznuto.

Prisilno zaustavite program ili proces

Ako se program Caps Lock može uključiti i isključiti, Windows i dalje može raditi, ali drugi program možda ne reaguje i uzrokuje smrzavanje računala. Pritisnite Ctrl + Alt + Del da biste otvorili Windows “Upravitelj Zadataka / Task manager“.
Ako možete otvoriti upravitelj zadataka, označite program koji ne reagira i kliknite desnom tipkom miša na njega, taj proces, te idite na “Završi Proces / End Task“.
Ako se otvori upravitelj zadataka, ali miš i dalje ne radi, možda je došlo do problema s hardverom miša.

Ponovo pokrenite smrznuto računalo

Ako nijedan od gore navedenih koraka ne pomaže, morate ponovno pokrenuti računalo.
Da biste ponovo pokrenuli zamrznuto računalo, pritisnite i držite tipku za uključivanje dok se računalo ne isključi.
Nakon što isključite računalo, pričekajte nekoliko sekundi, a zatim ga ponovno uključite tako da se pokrene kao i obično.

Budući da je računalo zamrznuto, mora se ponovo pokrenuti računalo, a bilo koji nespremljeni posao bit će izgubljen.
U nekim slučajevima neki programi mogu automatski spremiti vaš rad svakih nekoliko minuta.
Ako koristite program koji to radi, možete vratiti rad u posljednje spremljeno stanje.

Riješite probleme s hardverom ili upravljačkim programima

Ako isprobate sve gore navedene korake, ali računalo je i dalje zamrznuto, možda je došlo do oštećenja hardvera ili upravljački programi ne rade ispravno.
Kvarovi tvrdog diska, RAM memorije, video kartice ili drugog hardvera mogu uzrokovati smrzavanje računala.
Ako je upravljački program istekao, može se dogoditi sukob s drugim upravljačkim programima i tada računalo ne radi ispravno, to može uzrokovati i zamrzavanje računala.

Ako ustanovite da je neispravni hardver uzrokovao pad, odmah morate zamijeniti hardver kako biste spriječili daljnje oštećenje računala.

Ako je upravljački program uređaja neispravan, preuzmite najnoviji upravljački program s web mjesta proizvođača i instalirajte ga.
Upotrijebite drugo računalo za preuzimanje upravljačkog programa, ako vaše računalo ne dopušta toliko vremena za preuzimanje upravljačkog programa, jer se zamrzne.

Ako se najnoviji upravljački program ne može instalirati prije nego što se računalo zamrzne, druga je mogućnost pokretanje računala u sigurnom načinu rada (Safe Mode).
Nakon ulaska u siguran način, možete pristupiti upravitelju uređaja i deinstalirati hardverski uređaj koji odgovara upravljačkom programu koji ne radi ispravno.
Zatim ponovno pokrenite računalo i normalno ga podignite u Windows sustav.
Windows bi trebao otkriti hardver koji ste deinstalirali i pokušati ponovo instalirati upravljački program uređaja. Ovaj će postupak možda biti dovoljan da riješi problem i zaustavi daljnje smrzavanje. Trenutačno možete pokušati instalirati najnoviji upravljački program kako biste osigurali da se vaše računalo i ovaj upravljački program ažuriraju.

Ako ništa ne uspijeva, odnesite vaše računalo na servisiranje.