Šta trebam znati prije nego otvorim blog ili web stranicu?

Stvari koje trebate prije nego što otvorite Blog ili Stranicu

Naziv vašega bloga

Naziv bloga trebao bi odražavati ono o čemu ćete pisati.
Razmislite o popularnim ključnim riječima koje se odnose na tu vrstu.
Mada, blog ime može postati popularno i ako je neuobičajeno, međutim vaš blog će lakše biti pronađen ako stavite ime recimo, video tutorijali ili nešto slično tome.

Neki od najpopularnijih vrsta blogova uključuju modu, fotografiju, hranu, ljepotu, vjenčanje, putovanja, dizajn i slične stvari.

Učinite naziv vašega bloga jedinstvenim.
Razmislite koja je razlika između vas i vašeg bloga i ostalih konkurenata. Želite li na svoj blog dodati lako prepoznatljivo ime? Svoj blog možete imenovati na temelju svojih interesa, profesionalnosti ili osobnih podataka.

Odredite ko je ciljna publika.
Poznavanje vaše publike pomoći će vam odabrati dobro ime za blog. Ciljna publika su čitatelji koji će čitati vaš blog, komentirati vas i komunicirati s vama te vam pomoći u određivanju puta do pisanja novih članaka. Ako želite napisati o nekom filmu, vaša će ciljana publika biti neko ko voli filmove, a sigurno ne neko ko ne voli filmove, filmoljupci će čitati vaš blog često, a pomoći će vam i dati neke nove ideje za vas.

Razmislite šta su vam hobiji i strasti.
Važno je da volite ono o čemu pišete, razmislite malo šta vas privlači koje teme, šta ustavri vi često čitate na internetu, s čime ste upoznati i šta vas privlači da još više naučite o istom.

Ako se ne možete odlučiti, možete jednostavno napraviti osobni blog.
Na svom osobnom blogu možete pisati o sebi-u, stvarima s kojima se susrećete i još mnogo toga. Pokrivat će širok raspon tema, od vašeg svakodnevnog rada do slučajnog razmišljanja.