Kako funkcioniše Instagram?

Ukoliko ste već instalirali Instagram na vašem uređaju, napravili ste vaš profil, onda sigurno znate šta Instagram može sve učiniti, znate kako dodati filtre, dodati videozapise, odnosno znate kako na najbolji mogući način koristiti ovaj servis / aplikaciju.

Instagram je ustvari društvena mreža, specijalizirana za razmjenu fotografija i videozapisa.
Instagram, kao servis vrlo je koristan za kreativni marketing, tako da postoje tvrtke koje znaju iskoristiti potencijal koji nudi.

Sada, kada ste se odlučili i instalirali Instagram, dolazite na početnu stranicu na kojoj imate oblik kućice, a klikom na kućicu uvijek ćete se vratiti na početni zaslon i na vaš feed s pregledom nedavno objavljenih fotografija ili videozapisa osoba koje slijedite.

Pošaljite fotografiju, video ili poruku…

Pritisnite čuvenu strelicu koja je smještena u gornjem desnom uglu da biste poslali izravnu poruku.
Samo jednostavno uđete u izravne poruke, odaberite znak plusi šta želite poslati, fotku, video ili poruku.
Nakon toga odaberite primatelja ili upišite “@” a uz to ime, odnosno korismničko ime onoga kome to šaljete i pošaljite odabranom pojedincu vidljivui izravnu poruku.

Dodaj svoju priču…

Na Instagramu imate mogućnost dodavanja vlastite priče i snimanja videa. Morate omogućiti pristup kameri i mikrofonu za početak snimanja kako biste se mogli početi zabavljati i prikupljati vaše fanove i da budete kul osoba.

Uz sve navedeno, možete koristiti iInstagrama TV, a to ikona lijevo.

Pretraga i praćenje na Instagramu

Korištenjem tražilice, možete pronaći određene postove, fotografije ili profile osoba koje vas zanimaju, filmske zvijezde, muzičare, prijatelje itd.

Možete pretraživati ​​unosom određenog imena ili znaka “#” (hashtag) prije naziva.
Klikom na “Prati / Follow” možete započeti praćenje odabranog profila i njegovi će se postovi prikazivati ​​na gornjem glavnom zaslonu.
Klikom na famozne tri tačke, koje se nalaze pored gumba Prati / Follow”možete dijeliti fotografije ili videozapise na Facebooku, WhatsAppu itd.

A sada najvažnije za vas…

Kako objaviti Fotografije i Video Zapise na Instagramu?

Klikom na plusić + možete pristupiti kameri, a možete odabrati i način objavljivanjaiz albumna, pa objaviti već napravljene fotografije ili video zapise.
Da, tu možete za objavljivanje fotografija ili videozapisa iste odabrati sa svog uređaja iz galerije, a možete i snimiti nove fotografije ili snimiti videozapise trenutnim korištenjem kamere.

Dodajte filtere i hashtagove

Nakon odabira fotografije iz galerije ili stvaranja nove, kliknite Dalje / Next.
Sada postavimo filtere, a to je ejdan od zanimljivijih dijelova obrade fotografija.
Vi, naravno možete objavljivati ​​bez filtera, ovo je za one koji lajkaju filtere, da se razumijemo.

Možete birati neke dobre filtre u izborniku, a možete ručno dodati svjetlinu, kontrast i slične postavke uobičajene pri radu s fotografijama.
Nakon što odaberete filtre koje želite, ponovno kliknite Dalje / Next. Možete i spremiti post u skici za kasnije objavljivanje.

Sada u polje Write a Caption upišite opis fotografije ili videozapisa i opcionalno dodajte neki popularan tag.
Što su relevantnije oznake (hashtagovi) koje unesete, vaše fotografije biti ćw biti dostupne većem broju ljudi, odnosno publike ili korisnika Instagrama kako bi se prikupilo više lajkova.

Ispod tekstnog okvira možete vidjeti razne opcije, poput “Označi Ljude / Tag People”, tako da svaku fotografiju možete označiti s osobama, što je slično kao i na Facebook-u.
Možete odabrati i dodavanje lokacije tako da u svakom trenutku možete obavijestiti gdje je fotografija snimljena.
Ako uključite neke navedene društvene mreže kao što su Facebook i Twitter, vaši postovi na Instagramu bit će prikazani na svakoj društvenoj mreži koju istovremeno označite.

Lajkanje

Kada pritisnete srculence na izborniku, imat ćete uvid u sve lajkove vaših fotografija, ko vas prati, ko prihvaća vaš zahtjev za pažnjom itd.

Uredite profil na Instagramu

Svoj profil možete otvoriti klikom na ikonu na desnoj strani.
Ovdje možete vidjeti sve dosad objavljene postove, ukupan broj postova i broj sljedbenika.

Klikom na “Uredi Profil / Edit Profile” možete urediti svoje ime i prezime, ime profila, podatke o sebi i druge informacije.
Idite na Postavke / Settings, tu možete urediti lozinku, pregledati postove koji su dosad označeni lajkovima, blokirati neke korisnike, možete se prebaciti na profil svoje tvrtke (poslovni profil) i Postaviti račun kao privatan.

Ako stvorite privatni račun, samo će osobe koje dopustite da ih prate pratiti vaše postove.
Također možete promijeniti jezik, prijaviti probleme na Instagramu, prijaviti neprikladan sadrža i još mnogo drugih i zanimljiv opcija.

Želimo vam uspješno hashtagovanje!