Registrirajte se na forum.
Učestvujte u diskusijama i iznesite vaše stavove.
Kliknite ovdje.

Šta je HDMI? (High Definition Multimedia Interface)

HDMI (High Definition Multimedia Interface) je sučelje za prijenos nekomprimiranih digitalnih audio i video formata. Omogućuje vam spajanje digitalnih kabela na bilo koji izvor digitalnog audio i video sadržaja, poput DVD playera ili konzole, ili reprodukciju / prikazivanje sadržaja, poput digitalne televizije (DTV), pomoću bilo kojeg digitalnog audio i video uređaja.

HDMI podržava standardne, poboljšane ili HD sadržaje i višekanalne digitalne audio formate preko jednog kabela. Podržava sve HDTV standarde i podržava 8-kanalni digitalni audio sa širinom pojasa, što ostavlja puno prostora za buduće standarde i zahtjeve. Sve HDMI veze trebaju biti kompatibilne s HDCP-om. Primjer HDMI priključka prikazan je u nastavku.

HDMI je trenutno najpopularnije digitalno video sučelje. Sada aktivno radi, a najnovije specifikacije objavljuju se u 2017. kako bi se osigurao ispravan rad 4K, 8K i 10K prednosti. Pored toga, propusnost se povećala, čineći najnoviju verziju jasnijom i glatkijom. Postoji nekoliko vrsta HDMI kabela i priključaka.

Razlika između HDMI i DVI

Glavna razlika između HDMI-ja i DVI-ja je HDMI za video i audio. DVI prenosi samo videozapise. U pogledu maksimalne razlučivosti, DVI može podnijeti 1920 × 1200 @ 60Hz, što je veće od propusne širine 1920 × 1080 @ 60Hz koja je potrebna za HD od 1080p. Ali sada, s novim HDMI kabelom (HDMI 1.4), HDMI može postići maksimalnu razlučivost od 4k x 2k.

Lapan
Naše web mjesto je omogućeno prikazivanjem internetskih oglasa našim posjetiteljima.
Onemogućite vaš blokator i kliknite na ovaj tekst.