Kako smanjiti veliku video datoteku?

Ako videozapise dijelite putem e-pošte ili na drugim mrežnim platformama za komunikaciju, možda postoje ograničenja veličine video datoteka.
Ako je vaša video datoteka prevelika, možda se neće moći dijeliti.

Da biste smanjili video datoteke, možete ih pretvoriti u druge formate datoteka, obrezati ostale dijelove videozapisa ili koristiti mrežni pretvarač za kompresovanje video datoteka.

Jednostavan način za smanjivanje videozapisa je promjena u komprimiraniji format.
Na primjer, nekomprimirani videozapis visoke razlučivosti pohranjen u formatu AVI datoteke može biti veličine nekoliko GB, ali kada se kompresuje u format MPEG-4 (.mp4), on ima samo 10 MB. Ali kompresijom MPEG-4 se gubi određena kvaliteta videa u zamjenu za manju veličinu datoteke.

Pročitaj:   Kako zaustaviti automatsko spremanje WhatsApp slika u galeriju?

Ako je video datoteka velika zbog nepotrebne duljine, možda ćete trebati izrezati neželjene dijelove kako bi ih mogli dijeliti.
Softver za uređivanje videozapisa može se koristiti za obrezivanje viška sadržaja i smanjenje veličine video datoteka uz zadržavanje videozapisa kratkim i cjelovitim.
U većini programa za uređivanje možete obrezati videozapis s vremenske trake klikom na rub videozapisa i povlačenjem njegovog ruba prema središtu.

Možete koristiti internetski video kompresor da biste videozapis smanjili na manju veličinu.
Preuzimanjem kompresovane verzije videa s vašeg računala, besplatni alat Clideo može se koristiti za pretvorbu videozapisa.

By Lapan

ML Lapan je računalni geek, wordpress freelancer i gamer iz Bosne i Hercegovine. Ima 15 godina iskustva u radu na računaru, internetu, web lokacijama (najviše s Wordpress web stranicama). Po zanimanju je ekonomski tehničar, iako se trenutno ne bavi ovom vrstom posla. Na ovom blogu objavljuje gameplay snimke nekih igara koje voli igrati, te neke druge interesantne članke.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Svi Smo Bliski

Problem, pitanje, hitan slučaj?
Ne oklijevajte posjetiti centar za pomoć, Mi vam možemo pomoći.