Registrirajte se na forum.
Učestvujte u diskusijama i iznesite vaše stavove.
Kliknite ovdje.

Kako skenirati dokument u računalo?

Postoje razni razlozi zbog kojih ljudi skeniraju dokumente i fotografije u svoja računala.
Neki od razloga su lahko slanje papira diljems vijeta,d rugim ljudima, brzo korištenje pošte, te nekih drugih stvari.

Za različite modele skenera, moguće su male varijacije, ali će vam ovaj artikal sigurno pomoći da skenirate željeni dokument.

Kako skenirati dokument

 1. Uključite skener.
 2. Pronađite softver za skeniranje na računalu.
 3. Ako nemate softver koji ste dobili uz skener, u većini verzija sustava Windows instaliran je Windows Fax i Scan za većinu skenera.
 4. Prebrojite broj stranica za skeniranje.
 5. Ako se koristi samo jedna stranica, preporučuje se korištenje ravnog zaslona, a ako koristite više stranica ili jednu stranicu koja zahtijeva dvije skenirane stranice, potreban vam je skener s unosom feeda (feeder port).
 6. Kada koristite Windows Fax i Scan za skeniranje, morate osigurati da je skener odabran u donjem lijevom kutu ekrana, a ne faks.
 7. Postavite stranicu ili stranice za skeniranje na ploču ili u ulagač papira. Većina skenera ima upute za umetanje papira licem prema gore ili licem prema dolje.
 8. Kad koristite ulagač papira, pazite da je papir ispravno postavljen.
 9. U softveru za skener kliknite “Novo Skeniranje / New Scan” ili nešto slično.
 10. U prozoru “Novo Skeniranje / New Scan” morate promijeniti sve postavke koje se mogu primijeniti u dostupnim opcijama.
 11. Neke opcije koje se mogu mijenjati su profil, izvor, veličina papira , format boje, vrsta datoteke, rezolucija, svjetlina i kontrast.
 12. Nakon što se te opcije promijene, kliknite na “Skeniraj / Scan”.
 13. Nakon skeniranja svih stranica pojavit će se zaslon na kojem su prikazane skenirane stranice. Provjerite jesu li sve stranice prikazane na zaslonu. Ako ne, morate ponovo skenirati dokument.
 14. Ako koristite Windows faks i skeniranje, kliknite “Spremi Kao / Save As” pri vrhu zaslona ili možete kliknuti “Datoteka / File“, a zatim kliknite “Spremi Kao / Save As“.
 15. Izaberite lokaciju i kliknite “Spremi / Save“.
Lapan
Naše web mjesto je omogućeno prikazivanjem internetskih oglasa našim posjetiteljima.
Onemogućite vaš blokator i kliknite na ovaj tekst.