Molimo da se registrirate na forum klikom ovdje.
Učestvujte u diskusijama i iznesite vaše stavove na forumima.
Kliknite ovdje.

Kako resetirati izgubljenu ili zaboravljenu lozinku za Windows?

Postoji više opcija i uslužnih programa koji omogućuju pristup računalu s izgubljenom zaporkom. Slijedi popis najpopularnijih opcija i uslužnih programa koji su dostupni za probu.

Prijavite se na alternativni račun

Mnogi će korisnici obično zanemariti račun administratora ili imati druge račune s administratorskim pravima. Ako niste prijavljeni na računalo kao administrator ili nemate drugi račun koji bi se mogao koristiti, slijedite korake u nastavku da biste resetirali zaporku za drugi račun.

  1. Ponovo pokrenite računar u sigurnom režimu.
    Potraži: Sigurni način rada / Safe Mode.
  2. Kad se prijavite u siguran način, kada dobijete prompt za odabir računa, odaberite administratorski račun. Ako se od vas zatraži da unesete lozinku, pokušajte pritisnuti Enter na tipkovnici bez lozinke. Ako to ne uspije, pokušajte s drugom lozinkom koju možda već koristite. Ako se ne možete prijaviti na administratorski račun, preskočite na sljedeći prijedlog.
  3. Nakon što se prijavite na administratorski račun, otvorite “Upravljačku ploču / Control Panel” i kliknite “Korisnički računi / User Accounts“.
  4. U računima odaberite račun koji želite promijeniti, kliknite “Promijeni lozinku / Change Password“, a zatim unesite novu lozinku ili izbriši lozinku da biste izbrisali lozinku s računa.

Pribor za prvu pomoć – EmBootKit

EmBootKit (komplet za hitne slučajeve) ima mnogo korisnih značajki. Jedna od njegovih najvažnijih funkcija je promjena lozinke bilo kojeg korisnika bez poznavanja prethodne lozinke, uključujući lozinku administratora.

Offline NT Password & Registry Editor

Offline NT Password & Registry Editor izvrstan je uslužni program koji korisnicima omogućuje prepisivanje Windows SAM datoteke koja sadrži lozinku. Nažalost, ne možete vidjeti svoju prethodnu zaporku, ali i dalje možete pristupiti nešifriranim datotekama.

Ostali alati

Za Microsoft Windows postoji mnogo besplatnih i komercijalnih alata koji mogu zaobići ili promijeniti nepoznate lozinke.
Prva dva alata su popularna rješenja i toplo ih se preporučuje.
Ako ovi alati nisu prikladni za vaše potrebe, možda ćete također htjeti brzo pretražiti internet na vašem omiljenom pregledniku.

Formatirajte i ponovno instalirajte Windows na računalu

Ako i dalje ne možete pristupiti računalu nakon pokušaja svih ovih koraka, preporučujemo da izbrišete sve na računalu i ponovo instalirate Windows.