Microsoft potvrđuje velike promjene nadogradnje za Windows 10

Iako još uvijek tajno besplatan, Windows 10 još uvijek nervira svoje korisnike stalnim ažuriranjima i nedavnim transparentnim najavama.
No, Microsoft je otkrio budućnost Windows Update-a, što je velika nadogradnja.

Na Microsoftov dan 365, programer je detaljno predstavio Windows 10X, što je izraz sljedeće generacije Windowsa 10 koji će tvrtka objaviti kasnije ove godine.
Najvažniji aspekt koji ​​Microsoft navodi je da će ažuriranje sustava Windows 10X trajati manje od 90 sekundi, što je super.

Prolazkom osnovnih provjera u postupku nadogradnje sustava Windows, Microsoft je objasnio da Windows 10X iz korisničkih podataka izolira operativni sustav, upravljačke programe i aplikacije.
To znači da se u pozadini, bez ikakvih ometanja, platforma može prebaciti na najnoviju verziju operativnog sustava svaki put kada se ponovno pokrene.
Ovo navode da je upravo zbog toga, jer već godinama su korisnici iznervirani načinom ažuriranja.

Iako će Windows 10X pokretati tradicionalne desktop programe win32, Microsoft trenutno nema planove za prijenos iste funkcionalnosti na Windows 10 računala.
Umjesto toga, Microsoft će ciljati na nadolazeći val uređaja s dvostrukim zaslonom, kao što je futuristički Surface Neo.