Registrirajte se na forum.
Učestvujte u diskusijama i iznesite vaše stavove.
Kliknite ovdje.

Kako riješiti probleme s pisačem?

Ako postoji problem s pisačem, provjerite niže odjeljak za rješavanje problema da biste vidjeli može li vam netko pomoći u rješavanju problema.

Pisač nema indikator napajanja

Prvo provjerite je li pisač uključen.
Kad je pisač uključen, trebala bi biti slaba svjetlost ili LED, što pokazuje da je uključen.
Ako nema indikatorske lampice, provjerite oba kraja kabela za napajanje kako biste provjerili je li pisač priključen u radnu utičnicu.
Zatim pritisnite gumb napajanja na pisaču.
Ako pisač i dalje ne prikazuje indikator stanja napajanja nakon dovršetka gornjih koraka, to može biti ozbiljan unutarnji hardverski problem. Preporučujemo da se obratite proizvođaču pisača radi popravka ili zamjene.

Kabel nije ispravno priključen

Na pisaču trebaju biti dva kabela: kabel napajanja i podatkovni kabel. Provjerite jesu li kabel za napajanje i podatkovni kabel spojeni na pisač i računalo.

Pogreška pisača

Kada pisač pokazuje narančasto ili trepereće svjetlo, moguća je pogreška pisača.
Nakon što pisač dovrši prvo pokretanje, trebali biste vidjeti jednobojno svjetlo.
Ako žaruljica svijetli narančasto ili treperi, to obično znači grešku pisača. Problemi s zastojima papira, tintom ili toner uložak mogu uzrokovati pogreške.

Budući da ne postoje standardi koji se primjenjuju na sve pisače, ako vidite treptavo svjetlo, posjetite web stranicu proizvođača ili potražite upute za pisač za pojedinosti o pogreškama.

Bez papira pisač ne može ispisati

Provjerite je li papir umetnut u spremnik s tintom ili u ladicu pisača. Zatim provjerite nije li papir pisača zaglavljen ili djelomično umetnut u pisač. Ako sumnjate da je papir negdje zaglavljen, trebate to riješiti.

Problem s tintom

Kada naiđete na probleme s tintom, lampica statusa pisača trebala bi bljeskati. Ako se to ne dogodi, možda ćete trebati prijeći na sljedeći odjeljak.

Samotestiranje pisača

Većina pisača može ispisati testne stranice.

Probna stranica pisača omogućuje vam da odredite radi li pisač. Samotestiranje pisača obično se postiže pritiskom niza tipki.
Ako ne znate kako pristupiti i koristiti funkciju samo za testiranje na pisaču, pogledajte upute za uporabu pisača ili posjetite web stranicu proizvođača pisača.
Također možete izvršiti softverski test kako biste utvrdili može li vaše računalo vidjeti pisač i može li ispisivati. Slijedite korake u nastavku da biste obavili ovaj test.

  1. Otvorite “Upravljačku Ploču / Control Panel“.
  2. Kliknite ili dvokliknite ikonu pisača, pisača i faksa ili uređaja i pisača.
  3. Desnom tipkom miša kliknite pisač koji želite testirati i odaberite opciju “Svojstva / Properties” ili “Svojstva Pisača / Printer Properties“.
    Ako vaš pisač nije na popisu, vaš pisač nije instaliran.
  4. U prozoru svojstava pisača kliknite testnu “Isprintaj Testnu Stranicu / Print Test Page“.
  5. Ako pisač može ispisati probnu stranicu, vaš je pisač ispravno instaliran. Međutim, ako ne možete ispisivati ​​na druge programe, program koji pokušate ispisati može imati problema.

Upravljački program pisača

Ako vaš pisač ne treperi i ako je ispravno spojen, možda ćete naići na probleme s upravljačkim programima. Preporučujemo da posjetite popis upravljačkih programa za pisač koji je povezan sa svim glavnim stranicama upravljačkog programa pisača i preuzmete najnoviji upravljački program za vaš pisač.

Lapan
Naše web mjesto je omogućeno prikazivanjem internetskih oglasa našim posjetiteljima.
Onemogućite vaš blokator i kliknite na ovaj tekst.