Priključci stražnje ploče

Veza se koristi kao izraz kojim se opisuje povezivanje priključka ili utikača sa drugim utikačem ili priključkom.
Jedan će biti izlazni, dok će drugi biti ulazni priključak.

Vaša će kutija, odnosno matična ploča imati mnoge (manje ili više) priključke na koje možete povezati različite uređaje.
Ovi priključci omogućavaju na primjer da povežete tastaturu, miš, monitor, vaše zvučnike, slušalice te druge.

Imaćete izlaz sa zvučne kartice za vaše zvučnike ili slušalice, na istoj zvučnoj akrtici imaćete ulaz za vaš mikrofon, mada se danas neki priključuju i putem USB-a, a i USB je jedan od ovakvih priključaka o kojima pričamo.
HDMI, DVI, VGA će biti priključci za vaš monitor, LCD, imaćete također priključak za modem koji prikopčavate vaš kabelski internet sa računalom.

Tu će svakako biti smješteni Ethernet priključci koji omogućuju povezivanje poslužitelja na mrežu.

U današnje vrijeme se prave takva kućišta da mnogi imaju određene povezive priključke na prednjoj strani.
Obično priključci koji se nalaze sa prednje strane kućišta su jedan ili dva USB moguća priključka, audio izlaz i audio ulaz.
Ovi prednji priključci također treba da budu povezani sa matičnom pločom, mada nekad ljudi kupe računalo pa se pitaju zašto prednji priključci ne rade.
Ovi prednji priključci ne rade iz razloga što vaša matična ploča možda nije mogla da se priključi na iste, ali većinom je razlog što je onome ko je spajao ovu konfiguraciju bilo mrsko sve spojiti, pa je izostavio da spoji i prednje priključke kućišta sa matičnom pločom.