Popravak računala – Živinice, Banovići, Tuzla

Računalo je mašina, kao i svaka druga mašina se može pokvariti u bilo koje vrijeme.
Nebitno da li je računar novi, ili traje već duže vrijeme, kao i na svakoj drugoj mašini ili uređaju, greške će se pojaviti prije ili kasnije.
Greške koje se javljaju mogu biti Softverske i Hardverske prirode.

SOFTVERSKI KVAR

Softver je ustvari aplikacija, kao što je Windows, to je aplikacija, odnosno sistem ili sustav pomoću kojega vaša mašina funkcioniše.
Svaka aplikacija, odnosno softver ima određene zahtjeve za hardversku podršku, prema tome ćete znati da li vaša mašina podržava ili ne podržava određeni softver.
Na primjer, danas većina aplikacija više ne podržava Windows XP sistem, ali zato većina podržava Windows 10, jer je noviji i aplikacije se prave u skladu s novim sistemima, i većinom nemaju podršku za starije sisteme.

Sa svim tim programima u računaru, ne tako često se desi i greška, unese se neki virus i slično, a onda računar ne radi više kako je radio do tog trenutka.

Pročitaj:   Dobavljanje ili sklapanje računala za vas – Živinice, Banovići, Tuzla

Softverski problemi se rješavaju uz pomoć nekih drugih aplikacija, reinstalacijom određenih aplikacija, uklanjanjem virusa, reinstalacijom sistema.

Kada pretražujete internet, naći ćete mnogo tutorijala kako ispraviti određene greške u softveru, ukloniti virus, reinstalirati sistem i slične, ali to nije baš tako jednostavno.
Moje iskustvo na računarima je već duže od 15 godina, i još uvijek postoje problemi koji mi uzimaju dosta vremena da ih ispravim.
Danas mladi podignu sistem komšiji za male pare, a onda sistem i sam računar ne radi kako treba, jer je instaliran metodom “udri po next”.
Rad sa sistemom i drugim aplikacijama nije jednostavan, nikad ne dopustite nekome bez iskustva da vam popravlja softver na kompjuteru.
Na kraju ćete ponovo platiti majstora s iskustvom.

HARDVERSKI KVAR

Hardver je opipljivi dio računara, to su ustvari materijalni dijelovi od kojih je računar sastavljen.
Spoj komponenti čini računarski hardver.

U računarski hardver spadaju: procesor, grafička kartica, napajanje, matična ploča, zvučna kartica, RAM, modem, mrežna kartica, flopi disk, tv kartica, hard disk, cd/dvd rom, ZIP uređaj i flash memorija.
Dok je određeni dio hardvera veoma važan za rad računara, bez određenih komponenti računar još uvijek može da funkcionira.
Najvažnije komponente su matična ploča, procesor, RAM memorija, grafička kartica i HDD ili SSD.
Za sve komponente od kojih je sastavljen vaš računar potreban je određeni softver, odnosno aplikacija koja omogućava pravilno funkcionisanje hardvera.

Hardver je podložan kvaru, zahtjeva pravilno održavanje i zamjenu dijelova kada dođe do kvara.

Pronalazak kvara na matičnoj ploči, HDD ili SSD, procesoru, grafičkoj kartici ili RAM-u je veoma težak rad, i zahtjeva ogromno znanje, i ogromno iskustvo.

Važno da ne pokušavate sami da pokušavate da popravljate računar bez znanja.
Na kraju ćete ponovo platiti majstora s iskustvom.

Pročitaj:   Nadogradnja ili zamjena Komponente Računala - Živinice, Banovići, Tuzla

Popravci Računala

Prije nego li znamo kako uraditi popravak na vašem računalu, potrebno je dan ili dva testiranja ukupnog hardvera, a zatim i softvera, kako bi se pronašle sve moguće poteškoće na koje računalo nailazi, ,a zatim iste i riješile.

Stoga, prije nego li znamo da treba zamijeniti ovaj ili onaj dio, računalo će proći testiranje prije ili poslije ugradnje popravke, ili oboje, i prije i poslije ugradnje dijela hardvera, ispravka softverske greške i slično.

Instalacija Sustava i Garancija

Osim što pronalazimo dobra računala za vas, sastavljamo i instaliramo konfiguracije, pronalazimo defektivan hardver, ispravljamo softverske greške, ukoliko se odlučite, za vas možemo uraditi svježu instalaciju Windows 10 Sustava, i to sa najboljom garancijom na isti.
Garancija je u trajanju od 2 godine, odnosno 24 mjeseca.

Da pojasnimo šta znači imati 24 mjeseca garanciju na Operativni Sustav Windows 10.

Pročitaj:   Dobavljanje ili sklapanje računala za vas – Živinice, Banovići, Tuzla

Dakle, kada mi uradimo instalaciju Operativnog Sustava Windows 10, u narednih 24 mjeseca vam garantujemo da ćemo ispravljati sve greške unutar vašeg Windows 10 Sustava, a po potrebi ponovo ćemo ga instalirati besplatno u periodu od 24 mjeseca, odnosno 2 godine.

Ugradnja Komponente Računala: 20,00KM (pisana garancija od direktnog dobavljača)
Provjera Hardvera na Greške:
30,00KM
Instalacija Operativnog Sustava Windows 10:
50,00KM (24 mjeseca garancije)

Viber: 060 34 20 216
Email: kontakt.mllapan@gmail.com

By Lapan

ML Lapan je računalni geek, wordpress freelancer i gamer iz Bosne i Hercegovine. Ima 15 godina iskustva u radu na računaru, internetu, web lokacijama (najviše s Wordpress web stranicama). Po zanimanju je ekonomski tehničar, iako se trenutno ne bavi ovom vrstom posla. Na ovom blogu objavljuje gameplay snimke nekih igara koje voli igrati, te neke druge interesantne članke.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Svi Smo Bliski

Problem, pitanje, hitan slučaj?
Ne oklijevajte posjetiti centar za pomoć, Mi vam možemo pomoći.