Pristojan PC mrzne na igrama

Opis problema u pitanju koje sam dobio ide otprilike ovako…

Igre mi se zalede na pola sekunde ili čak 1 do 2 sekunde.
Naročito se dešava u FPS igrama, kada pucam u protivnika.
Ne znam, šta da uradim?

U daljnjem tekstu ispitivanjem osobe koja je postavila pitanje utvrđujemo da se problem dešava bez obzira na smanjenu rezoluciju u igri, smanjene teksture u igri,a pomenuo/la je kako je to igra čak iz 2004, a tako mrzne.

Upitao sam osobu o kakvom se računalu radi (s obzirom da se navodi da je računalo pristojno), i uz moju pomoć i instaliranje određenog softvera za pregled računala ustanovljeno je da se radi o Pentium 4, procesorom od 2Ghz, RAM je 512MB i sve je već postalo jasno.

Pročitaj:   Kako promijeniti početnu stranicu preglednika?

Zapitao sam sebe kako ovaj sistem uopće ima Windows 10 instaliran, pa sam shvatio da sam zaboravio pitati koji je operativni sustav u pitanju, i dobili smo odgovor da se radi o Windows XP Sustavu.

Nevjerovatno, još uvijek pojedini ljudi drže ovaj sustav na svojim starim računalima, naravno ovaj problem je riješen instalacijom Windows 7 sustava i nije više bilo zaleđivanja u igrama, a Windows 10 vjerovatno ne bi najbolje radio na ovakvoj konfiguraciji, s toga sam i preporučio Windows 7.

Pouka iz svega ovoga je da se okanite isteklih Operativnih Sustava.
A, isto tako računala ne mogu biti vječno, a ovdje se radi baš o starom računalu.

By Lapan

ML Lapan je računalni geek, wordpress freelancer i gamer iz Bosne i Hercegovine. Ima 15 godina iskustva u radu na računaru, internetu, web lokacijama (najviše s Wordpress web stranicama). Po zanimanju je ekonomski tehničar, iako se trenutno ne bavi ovom vrstom posla. Na ovom blogu objavljuje gameplay snimke nekih igara koje voli igrati, te neke druge interesantne članke.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Svi Smo Bliski

Problem, pitanje, hitan slučaj?
Ne oklijevajte posjetiti centar za pomoć, Mi vam možemo pomoći.