Lapan

Uslovi i odredbe

Uslovi i odredbe naše stranice.

 1. Uvod

 

Ovi standardni uvjeti i odredbe web stranice napisani na ovoj web stranici regulirat će vašu upotrebu ove web stranice.
Ovi Uvjeti će se primjenjivati ​​u cijelosti i utjecati će na vašu upotrebu ove web stranice.
Korištenjem ove web stranice pristali ste prihvatiti sve ovdje navedene uslove i odredbe.
Ne smijete koristiti ovu web stranicu ako se ne slažete s bilo kojim od ovih standardnih odredbi i odredbi web stranice.

Maloljetnici ili osobe mlađe od 18 godina ne smiju koristiti ovu web stranicu.

 

 1. Prava intelektualnog vlasništva

 

Osim sadržaja koji posjedujete, prema ovim Uslovima, ML Lapan i / ili njeni davatelji licence posjeduju sva prava intelektualnog vlasništva i materijale sadržane na ovoj web stranici.

Licenca vam se dodjeljuje samo u svrhu pregleda materijala koji se nalazi na ovoj web stranici.

 

 1. Ograničenja

 

U nastavku ste izričito ograničeni da uradite nešto od sljedećeg.

 • Objavljivanje bilo kojeg materijala sa web stranice u bilo kojem drugom mediju.
 • Prodaju, podlicenciranje i / ili komercijalizaciju bilo kojeg materijala sa web stranice.
 • Javno izvođenje i / ili prikazivanje bilo kojeg materijala sa web stranice.
 • Korištenje ove web stranice na bilo koji način koji uzrokuje ili može naštetiti ovoj web stranici.
 • Korištenje ove web stranice da na bilo koji način koji utječete na pristup korisnika ovoj web stranici.
 • Korištenje ove web stranice suprotno važećim zakonima i propisima ili na bilo koji način koji može naštetiti web stranici ili bilo kojoj osobi ili poslovnom subjektu.
 • Bavljenje bilo kojim istraživanjem podataka, prikupljanjem podataka, ekstrakcijom podataka ili bilo kojom drugom sličnom aktivnošću u vezi s ovom web lokacijom.
 • Korištenje ove web stranice za bilo koju vrstu oglašavanja ili marketinga.

Zabranjen vam je pristup određenim područjima ove web stranice, a ML Lapan može u bilo kojem trenutku, prema vlastitom nahođenju, ograničiti pristup bilo kojem dijelu ove web stranice.
Svaki korisnički ID i lozinka koje imate za ovu web stranicu povjerljivi su i morate održavati povjerljivost.

 

 1. Vaš sadržaj

 

U ovim Uslovima i odredbama web stranice vaš sadržaj znači bilo koji audio, video tekst, slike ili drugi materijal koji odaberete za prikaz na ovoj web stranici.
Prikazivanjem svog sadržaja dodjeljujete ML Lapan neisključivu, neopozivu, neograničenu licencu za korištenje, reprodukciju, prilagođavanje, objavljivanje, prevođenje i distribuciju na svim medijima.

Vaš sadržaj mora biti vaš i ne smije kršiti prava trećih strana.
ML Lapan zadržava pravo ukloniti bilo koji vaš sadržaj s ove web stranice u bilo koje vrijeme bez prethodne najave.

 

 1. Nema garancija

 

Ova web stranica je isporučena takva kakva je, a ML Lapan ne daje nikakve izjave niti jamstva bilo koje vrste u vezi s ovom web lokacijom ili materijalima koji se na njoj nalaze.
Također, ništa što se nalazi na ovoj web stranici neće se tumačiti kao savjetovanje.

 

 1. Ograničenje odgovornosti

 

ML Lapan, niti bilo koji od njenih službenika, direktora i zaposlenika, neće biti odgovorni za bilo šta što proizlazi iz ili je na bilo koji način povezano s vašim korištenjem ove web stranice, bilo da je takva odgovornost pod ugovorom.
ML Lapan, uključujući njene službenike, direktore i zaposlenike, neće biti odgovorna za bilo kakvu indirektnu, posljedičnu ili posebnu odgovornost koja proizlazi iz ili je na bilo koji način povezana s vašim korištenjem ove web stranice.

 

 1. Odšteta

 

Ovime, u najvećoj mjeri, obeštećujete ML Lapan za i protiv svih i / ili svih obaveza, troškova, potraživanja, uzroka tužbe, štete i troškova koji nastaju na bilo koji način u vezi s kršenjem bilo koje odredbe ovih Uslova.

 

 1. Odvajanje

 

Ako se utvrdi da je bilo koja odredba ovih Uslova nevažeća prema bilo kojem važećem zakonu, te odredbe će se izbrisati bez utjecaja na druge odredbe ovog dokumenta.

 

 1. Varijacije termina

 

ML Lapan može revidirati ove Uslove u bilo koje vrijeme ako smatra prikladnim, a očekuje se redovno preispitivanje ovih Uslova korištenjem ove web stranice.

 

 1. Zadatak

 

ML Lapan može ustupiti, prenijeti i ugovoriti svoja prava i / ili obaveze prema ovim Uslovima bez prethodnog upozorenja.
Međutim, nije vam dozvoljeno ustupiti, prenijeti ili podugovoriti bilo koja od vaših prava i / ili obaveza prema ovim Uslovima.

 

 1. Cijeli sporazum

 

Ovi Uslovi predstavljaju cjelokupni ugovor između kompanije ML Lapan i vas u vezi s upotrebom ove web stranice i zamjenjuju sve prethodne dogovore i razumijevanja.

 

 1. Važeći zakon i nadležnost

 

Ovi Uslovi će se upravljati i tumačiti se u skladu sa zakonima države Bosne i Hercegovine, a vi ste pod neisključivom nadležnošću državnih i saveznih sudova u Bosni i Hercegovini za rješavanje svih sporova.