Driver za grafičku karticu ne radi kako treba? – Ovo su greške koje korisnici prave

Mnogi problemi s upravljačkim programima s kojima se susreću ljudi prilikom upotrebe NVidia ili AMD GPU-a odnose se na to da prethodni upravljački program nije u potpunosti uklonjen iz operativnog sustava, bilo pomoću DDU-a, ili koristeći alat za uklanjanje upravljačkih programa AMD koji pruža sam AMD, a zatim ponovno instaliranje najnovijih upravljačkih programa.

U prošlosti se sugeriralo da se alati kao što su DDU i AMD čistač upravljačkih programa koriste kako bi se uklonili upravljački programi i fragmenti ovih upravljačkih programa iz operativnog sustava, jer bilo koji GPU vi imali, deinstalacija neće u potpunosti da ukloni upravljački program.

Pročitaj:   Kako očistiti matičnu ploču?

Da, grafički upravljački programi nisu sjajni, imaju svoje probleme da riješe, ali također i korisnici treba da znaju kako da se koriste računalom i kako da očiste prethodne drajverew, odnosno upravljačke programe.

Ljudi, također, očito ne ažuriraju Windows, niti su osigurali da su instalirani najnoviji upravljački programi za čipove.
U nekim slučajevima pokretanje zastarjelog BIOS-a matične ploče također može predstavljati problem jer ne zna u potpunosti kako postupati s novim hardverom.

To nisu isti problemi, problemi grafičkih kartica, odnosno problemi pogonskih programa za grafičke kartice, , a korisnik bi trebao imati i neki zdrav razum, pa razumjeti da staro i novo nije kompatibilno, potreban je niz uslova za svaki hardver, a i softver također.

Pročitaj:   Ironsight (Besplatna FPS multiplayer igra)

Na primjer, ako korisnici posjete web stranice i kliknu na sve što je vidljivo, žaleći se na zlonamjerni softver ili viruse koje su pokupili s te stranice neće vrijediti, treba imati zdrav razum i u ovom slučaju, a onda čak i najskuplji antivirusni softver ne može vas zaštititi od vaših vlastitih nedostataka u ponašanju.

By Lapan

ML Lapan je računalni geek, wordpress freelancer i gamer iz Bosne i Hercegovine. Ima 15 godina iskustva u radu na računaru, internetu, web lokacijama (najviše s Wordpress web stranicama). Po zanimanju je ekonomski tehničar, iako se trenutno ne bavi ovom vrstom posla. Na ovom blogu objavljuje gameplay snimke nekih igara koje voli igrati, te neke druge interesantne članke.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Svi Smo Bliski

Problem, pitanje, hitan slučaj?
Ne oklijevajte posjetiti centar za pomoć, Mi vam možemo pomoći.