Lajkajte našu Facebook stranicu.
Objavljujemo interesantne sadržaje, nećemo vam smetati.
Kliknite ovdje.

Drajver za grafičku karticu ne radi kako treba? – Ovo su greške koje korisnici prave

Mnogi problemi s upravljačkim programima s kojima se susreću ljudi prilikom upotrebe NVidia ili AMD GPU-a odnose se na to da prethodni upravljački program nije u potpunosti uklonjen iz operativnog sustava, bilo pomoću DDU-a, ili koristeći alat za uklanjanje upravljačkih programa AMD koji pruža sam AMD, a zatim ponovno instaliranje najnovijih upravljačkih programa.

U prošlosti se sugeriralo da se alati kao što su DDU i AMD čistač upravljačkih programa koriste kako bi se uklonili upravljački programi i fragmenti ovih upravljačkih programa iz operativnog sustava, jer bilo koji GPU vi imali, deinstalacija neće u potpunosti da ukloni upravljački program.

Da, grafički upravljački programi nisu sjajni, imaju svoje probleme da riješe, ali također i korisnici treba da znaju kako da se koriste računalom i kako da očiste prethodne drajverew, odnosno upravljačke programe.

Ljudi, također, očito ne ažuriraju Windows, niti su osigurali da su instalirani najnoviji upravljački programi za čipove.
U nekim slučajevima pokretanje zastarjelog BIOS-a matične ploče također može predstavljati problem jer ne zna u potpunosti kako postupati s novim hardverom.

To nisu isti problemi, problemi grafičkih kartica, odnosno problemi pogonskih programa za grafičke kartice, , a korisnik bi trebao imati i neki zdrav razum, pa razumjeti da staro i novo nije kompatibilno, potreban je niz uslova za svaki hardver, a i softver također.

Na primjer, ako korisnici posjete web stranice i kliknu na sve što je vidljivo, žaleći se na zlonamjerni softver ili viruse koje su pokupili s te stranice neće vrijediti, treba imati zdrav razum i u ovom slučaju, a onda čak i najskuplji antivirusni softver ne može vas zaštititi od vaših vlastitih nedostataka u ponašanju.