Najbolji Windows 10 antivirus za 2021

Ako koristite Windows 10, tada lako možete postati meta hakera, jer je Windows najpopularniji računarski operativni sistem na svijetu.
Status Windows antivirusnog softvera značajno se poboljšao posljednjih godina, ali samo broj korisnika znači da je i dalje pod prijetnjom, pa dobijate Windows 10 antivirusni softver.

Da, zabrinuti smo što je realnost i dalje ta da još uvijek morate redovno ažurirati svoj Windows antivirusni paket kako biste se zaštitili od najnovijih prijetnji.
To je zato što zlikovci uvijek traže nove načine pristupa podacima i nadzornim sistemima.

Od kombinacije ransomwarea do napada bez datoteka i zlonamjernog softvera, postoje mnoge prijetnje, neke prijetnje ćete znati, neke prijetnje čak i nečuvene, a Windows 10 je vrlo štetan, bez obzira na to koliko ste pažljivi na mreži.

Dakle, koji su trenutno najbolji proizvodi za zaštitu od virusa za Windows 10?
Je li Windows Defender dovoljan za zaštitu vaše sigurnosti?

Bitdefender Antivirus Plus

  • Maksimalno pokriveni uređaji  : 10
  • Istaknute karakteristike  : Safepay zaštita banke, Wi-Fi savjetnik za sigurnost, zaštita weba

Bitdefender Antivirus Plus pruža izvrsnu zaštitu za računare sa sustavom Windows 10 i obično je najbolji u nezavisnim laboratorijima za testiranje antivirusa.
Jedan od velikih laboratorija, AV-Test, pružio je BitDefenderu 100% razinu zaštite u svom posljednjem testu, samo nekoliko lažno pozitivnih rezultata ili pogrešna dijagnoza zlonamjernog softvera onemogućuju postizanje sveobuhvatne razine.
AV-Comparatives također su ocijenili Bitdefender najvišom ocjenom.
U sažetom izvještaju za 2020. nagradu su antivirusnom softveru dodijelili “Nagrada za izvanredan proizvod” jer je Bitdefender u svih sedam testova u 2020. dobio ocjenu “Napredno +”.

Kao i ovaj najnapredniji antivirusni upravljački program, možete dobiti i vrlo moćnu zaštitu od ransomwarea.
Što se tiče blokiranja zlonamjernih web stranica na Windows računarima, Bitdefender Antivirus Plus jedan je od najboljih proizvoda.
Paket nudi mnoge druge funkcije, uključujući Safepay, pažljivo osmišljen i potpuno siguran preglednik koji možete koristiti za izvršavanje osjetljivih zadataka, poput internetskog bankarstva, kao i upravitelja lozinki, skenera ranjivosti i sigurnosnog savjetnika za Wi-Fi koji procjenjuje svaku bežičnu mrežu .

Iako je jednostavan za korištenje za početnike, Antivirus Plus nudi i vrlo detaljne postavke, poput mogućnosti postavljanja profila kako bi sve pozadinske aktivnosti bile svedene na minimum pri korištenju prijenosnog računara za napajanje baterije.
U prošlosti je Bitdefender zauzimao više resursa od određenih antivirusnih aplikacija, ali sada ima mnogo manji utjecaj na performanse sistema, što je još jedno korisno poboljšanje.

Pročitaj  AMD Ryzen 9 5900X: Pregled

Sve u svemu, ovo je sofisticirani softverski paket koji sadrži neke vrlo pametne trikove, a šlag koji uništava ovaj zlonamjerni softver vrijedan je novca, posebno s obzirom na sve što ovdje dobijete.
Korisnicima kojima su još potrebne dodatne značajke vrijedi razmisliti o naprednom softverskom paketu Bitdefender Total Security koji dodaje značajke poput alata za održavanje računala i mobilnih aplikacija koje mogu biti korisne.
Uz popuste, ovaj vodeći proizvod može izgledati puno skuplje od Bitdefender Antivirusa Plus, pa za neke korisnike vrijedi pokušati.

Norton AntiVirus Plus

  • Maksimalan broj pokrivenih uređaja  : 1
  • Istaknute karakteristike  : Inteligentni vatrozid, Održavanje računara, Sigurnosni alat, Norton Insight

Norton AntiVirus Plus može pokriti jedan uređaj, ali ako imate samo jedan Windows 10 računar koji može izdržati mrežne prijetnje, ovo je dobar izbor iz mnogo razloga.
Zajedno s Bitdefenderom, osnovna zaštita od zlonamjernog softvera najbolja je zaštita u industriji i pruža nove mogućnosti za pametnije vrste tehnologija u obliku alata Norton Insight.
Ovo može mjeriti reputaciju bilo koje datoteke u sistemu i može vam pomoći da preciznije odredite nejasne prijetnje.

Osim toga, na Internetu Norton AntiVirus Plus može vrlo dobro blokirati zlonamjerne web stranice, a možete nabaviti i pametni vatrozid koji vas može dobro obavijestiti o svim potencijalnim rizicima vašeg računara.
Dodatne značajke uključuju upravitelj lozinki, korisne pomoćne programe za održavanje računara i praćenje performansi te izradu sigurnosnih kopija alata, što je neuobičajeno za početni antivirusni softver, a iako je internetski prostor samo 2 GB, može se konfigurirati i za izradu sigurnosnih kopija lokalnih datoteka.

Iako je Nortonovo sučelje pomalo čudno, neobično i teže od običnih antivirusnih aplikacija u smislu sistemskih resursa, za one korisnike koji samo žele zaštititi svoj Windows 10 računar bez drugih uređaja, Norton Antivirus Plus je nesumnjivo dobar izbor.
Ako želite pokriti više uređaja, pogledajte Norton 360 Deluxe koji može zaštititi do pet vrsta hardvera i pružiti druge sigurnosne prednosti, uključujući integrirani VPN.

Pročitaj  Skakači

Kaspersky Anti-Virus za Windows

  • Maksimalno pokriveni uređaji  : 5
  • Izdvajamo  : Visoko konfigurirano skeniranje virusa, samozaštita, modul Nadgledanja sistema

Kaspersky je još jedan veteran u oblasti sigurnosti.
Iako kompanija nije učinila mnogo promjena u Kaspersky Anti-Virusu posljednjih godina, to zapravo ne bi trebala učiniti.
Osim toga, verzija 2021 je također napravila neka korisna poboljšanja i prilagođavanja, uključujući nove karakteristike performansi koje mogu smanjiti potrošnju baterije prijenosnog računara, dodatno smanjujući utjecaj sistema na aplikacije – Kaspersky je već vrlo moderan proces.

Ovo nije samo mršavi antivirusni softver, već i snažan antivirusni softver kada je u pitanju borba protiv zlonamjernog softvera.
Nezavisna laboratorija za testiranje pohvalila je Kaspersky, koji je nedavno od AV-Comparatives-a kao dokaz kupio nagradu „Proizvod godine“.
On također pruža veliku fleksibilnost pri konfiguriranju skeniranja virusa, a njegov softverski modul za nadzor sistema omogućava Kasperskyju da preuzme neotkrivene prijetnje, poput svježeg ransomwarea.

Svi glavni stubovi Kaspersky Anti-Virusa pouzdani su u zaštiti vašeg računara, iako dodatne značajke programa nisu tako dobre kao neki konkurenti.
Postoje neke privremeno korisne funkcije, poput skenera ranjivosti i sredstava za čišćenje privatnosti, ali neki od ovih čarobnjaka su pomalo slabi.
Ukratko, ne očekujte da će Kaspersky pružiti više funkcija zaštite od zlonamjernog softvera, ali ova osnovna sigurnosna funkcija je nesumnjivo moćna.
Da biste dobili više funkcija, uvijek možete kupiti Kaspersky Total Security, koji nudi kompletan sistem roditeljske kontrole i upravitelj lozinki po razumnoj cijeni.

Trend Micro Antivirus + Sigurnost

  • Maksimalan broj pokrivenih uređaja  : 1
  • Istaknute karakteristike  : Nadzor otkupnog softvera, Pay Guard bankarska zaštita, visokokvalitetno filtriranje URL -ova

Originalni antivirusni program, Trend Micro, koji je još jedan proizvod dizajniran za računar sa operativnim sistemom Windows 10, zapravo, ovaj osnovni softverski paket dostupan je samo za Windows.
Jedna od glavnih prednosti Trend Micro AntiVirus Plus -a je ta što se fokusira na olakšanje početnicima.
Ovo je antivirusna aplikacija, koju možete jednostavno instalirati, a zatim zaboraviti na njeno postojanje i pokrenuti je u pozadini, čime se osigurava sigurnost računara bez ikakvih postavki ili postavki.
Međutim, to je dobar izbor za one sa lošom tehnologijom, ali zbog nedostatka konfiguracije i dostupnih opcija, zahtjevniji korisnici možda će se poželjeti skloniti.

Pročitaj  Kako mogu osigurati brisanje svih podataka na disku računara?

Proizvod također koristi benigni antivirusni mehanizam i ima nezavisnu laboratoriju za testiranje koju je visoko ocijenio Trend Micro.
Međutim, mali nedostatak je što u usporedbi s običnim antivirusnim softverom ima više lažnih rezultata ili rezultata otkrivanja lažnog zlonamjernog softvera.
Antivirus + također pruža snažnu zaštitu od ransomwarea.
Ima namjenski program za zaštitu mapa koji može spriječiti čak i neotkriveni ransomware da pokuša nauditi vašem računaru.

Iako u usporedbi s nekim konkurentima, Trend Micro Antivirus Expert + ima malo veću težinu u korištenju resursa, ali sveukupno je riječ o visokokvalitetnom antivirusnom softveru.
Da, ne nudi mnogo funkcija, ali dobivate impresivno filtriranje URL -a i Pay Pay Guard funkcije za zaštitu vašeg internetskog bankarstva.
Oni koji traže više funkcija i pokrivenost na više uređaja ili različitih platformi, trebali bi pogledati najveću sigurnost kompanije Trend Micro, koja može podržati do 10 uređaja, te dodati sigurnu biblioteku datoteka i upravitelj lozinki.

Avast Premium Security

  • Maksimalno pokriveni uređaji  : 10
  • Istaknute karakteristike  : siguran preglednik, zaštita weba, Wi-Fi inspektor

Avast Premium Security je sofisticirani antivirusni softver s jednostavnim sučeljem i vrlo konfigurabilnim.
Na primjer, zapravo možete prilagoditi skeniranje virusa i pokrenuti ih paralelno po potrebi.

Govoreći o osnovnoj zaštiti od virusa, to je također prednost.
Ocjena Avast antivirusnog softvera iz velikih nezavisnih laboratorija za testiranje je vrlo pozitivna, iako je u izvjesnom smislu mnogo važnija od sistemskog utjecaja, ali se značenje promijenilo.
Zaštita interneta također je fokus osiguranja svakodnevnih aktivnosti na mreži.

Postoje dosadni pokušaji nadogradnje drugih Avastovih proizvoda koji su možda bili pomalo okaljani u izvorno pojednostavljenom okruženju korisničkog sučelja.
Ali općenito, vrijedi ga kupiti.
Ima neke moćne funkcije, uključujući rezač datoteka, siguran preglednik i Wi-Fi nadzor za zaštitu vaše kućne mreže.
Kompanijski sigurnosni softver Avast Ultimate takođe može biti zanimljiv.

To je još jedan proizvod koji integrira snažan, neograničen, besplatan VPN, pa ako želite pružiti veću zaštitu povrh moćnog antivirusnog softvera, ovo je još jedna mogućnost.

By Lapan

ML Lapan je samouki računarski geek, freelancer za Wordpress i igrač iz Bosne i Hercegovine. Ima više od 15 godina iskustva u radu na računarima, internetu, web stranicama (većinom sa Wordpress stranicama).

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Svi Smo Bliski

Problem, pitanje, hitan slučaj?

Ne ustručavajte se posjetiti centar za pomoć, mi vam možemo pomoći.

Copyright © 2019 ML Lapan.
All rights reserved

New Report

Close