Najbolje sportske igre u 2020. godini

Ovog puta donosimo listu najboljih sportskih igara.
Ljubitelji fudbala se vjerovatno pitaju hoćemo li PES ili FIFA staviti na prvo mjesto, pa da krenemo.

1. PES 2020

Iako PES varira zadnjih godina, ovaj puta uspijeva pobijediti Fifu skoro na svim poljima, osim možda u online igranju.

Kada igrate PES, fudbal baš izgleda kao fudbal, najosnovnije što gledamo kod ovih igara jeste da kada uputimo neku naredbu da se ona i ispuni, to u PES-u postaje sve bolje i s toga je razlog zašto je PES na prvom mjestu.

Mana kod PES-a je ta što nema licencirane nazive za klubove, pa je se teže snaći koji klub je koji u igri, i pored toga PES je definitivni pobjednik.

2. Fifa 2020

Kao što smo već rekli za PES, Fifa dolazi iza zbog značajke da se u mnogim situacijama kompjuter pobrine za šut i ne šutira onako kako želimo.
Neke animacije mogu biti smiješne, kao i neki golovi, alid a se razumijemo i PES i Fifa su dobre igre na svoj način, tako da bilo koju da odaberete nećete pogriješiti.

Fifa ima nešto bolji online gameplay od PES-a i ima licencirane klubove, a PES je pobijedio ejr je važniji gameplay od samih licenci.

3. NBA 2K20

Uz NBA 2K20 košarkaši i ljubitelji košarke će biti zapanjeni.
Razvijena igra NBA 2K20 više nije samo košarkaška simulacija, igra se nastavlja redefinirati i unositi mnoge nove mogućnosti u košarkašku igru.

Revolucionarnim načinima igre i neusporedivoj kontroli i prilagodbi igrača, NBA 2K20 je zaista trenutno najbolja košarkaška igra za računalo.

4. NHL 20

EA donosi novu hokejsku simualciju u vidu NHL 20.
NHL 20 promijenio je način na koji se igra ova igra klizanja i zabijanja golova pakom,, ima mnogo prednosti u odnosu na prijašnje igre NHL.

Možda mnogi ne vole hokejske igre, ali ova igra je jedna od onih koje trebate definitivno isprobati.

5. Steep

Možda niste niti čuli za ovu igru, radi se o ekstremnoj sportskoj video igri koju je razvio Ubisoft Annecy, a objavio Ubisoft.
Objavljena je širom svijeta 2. prosinca 2016. za Microsoft Windows, PlayStation 4 i Xbox One.

Ako se volite skijati na snijegu, izvoditi razne akrobacije na skijama, snowboarding, onda je ova igra definitivan pogodak za vas.