Molimo da se registrirate na forum klikom ovdje.
Učestvujte u diskusijama i iznesite vaše stavove na forumima.
Kliknite ovdje.

Najbolje aplikacije za vježbanje

Kad ne možete u teretanu, aplikacija za vježbanje u kući odličan je način za zabavu.
Ipak, još uvijek je teško znati koje su apliakcije vrijedne vašeg vremena.
App Store i Google Play Store opremljeni su aplikacijama koje vam mogu pomoći poboljšati fleksibilnost i sposobnost u kući.

Najbolje aplikacije za vježbu pružaju jasne upute u video ili audio formatu, te pružaju ohrabrenje kao stvarni treneri dok napredujete.

Također pružaju mnoštvo različitih ideja vježbanja, tako da vam nikada neće biti dosadno, a možete napraviti i prilagođene planove i pratiti napredak.

1. Peloton

Dostupnost: iPhone, iPad, Android, Roku, Apple TV, Android TV, Chromecast, Amazon Fire TV, AirPlay.

Prednosti: Raznovrsne aktivnosti vježbanja i aktivnosti vježbanja unutar doma ili vani. Nije skupa aplikacija.

Nedostaci: –

Peloton je najpoznatiji po tečajevima koje vode profesionalni treneri na licu mjesta, uključujući i mnoge vježbe koje možete izvoditi s vrlo malo opreme ili čak bez potrebe za opremom.

Tečajevi su podijeljeni u vrste aktivnosti, uključujući snagu, jogu, aerobiku i meditaciju. Svi oni profesionalno su snimljeni u studiju, a oduševljeni treneri pružit će vam puno savjeta i ohrabrenja.

Za razliku od većine aplikacija za vježbanje kod kuće, Peloton uključuje i vježbe na otvorenom koje možete slijediti. Tu su i razne aktivnosti, uključujući sve od intenzivnih do šetnji.

2. Fitbit Coach

Dostupnost: Windows 10, Android, Hololens, Xbox, iPhone, iPad.

Prednosti: Dostupna je besplatna verzija, posjeduje video upute i uključuje planove treninga.

Nedostaci: Nema planova treninga.

Trening Fitbit Coacha vode profesionalni i entuzijastični predavači, odaberete osobu koja vam odgovara prije nego što započnete test kondicije, a oni će vam pružiti jasne video upute koje će vas voditi kroz svaku vježbu. Niste sigurni kako izvesti određenu vježbu?
Samo dodirnite na trenera i on će vam pokazati kako pravilno raditi vježbu.

Kada prvi put pokrenete aplikaciju, od vas će se zatražiti da se prijavite na svoj Fitbit račun, a zatim napravite test u trajanju od osam minuta.
Tada ćete moći odabrati između niza programa dizajniranih za različite ciljeve.

3. Aaptiv

Dostupnost: iPhone, Android, Apple Watch.

Prednosti: Motivacijski treneri, veliki izbor treninga,.

Nedostaci: Prilično skupa aplikacija.

Iako većina aplikacija za vježbanje u kući koristi videozapise kako bi demonstrirali što biste trebali učiniti, Aaptiv će razgovarati s vama na svakom događaju, što znači da vam nije potrebno podići telefon.
Sadrži i licenciranu glazbu pa ne morate brinuti oko postavljanja popisa za reprodukciju u drugoj aplikaciji.

Kada se prvi put registrirate, od vas će se zatražiti da postavite cilj, poput bržeg trčanja, mršavljenja itd., pružite neke podatke o vašoj trenutnoj razini kondicije i navikama vježbanja.
Sustav će vas pitati i koju opremu možete koristiti, tako da će samo predložiti vježbe koje možete raditi s vašom postojećom opremom.

Vježbe su podijeljene u kategorije kao što su trening snage i vježbe istezanja, a svaka vježba ima procijenjeno trajanje i poteškoće, a prati se ocjenom zvijezda drugih korisnika koje će vam pomoći u odabiru.

4. Adidas Training and Running by Runtastic

Dostupnost: Android, iPhone, Apple Watch

Prednosti: Veliki raspon besplatnog sadržaja, sadrži audio upute i možete stvoriti prilagođene treninge.

Nedostaci: Nedostaje motivacijsko treniranje.

U usporedbi s većinom aplikacija za vježbanje kod kuće, Adidas Runtastic trening i trčanje ima veliku prednost, a pruža dobre besplatne značajke. Kao što možete očekivati, marka Adidas oduvijek je bila snažna promocija, ali nije samo marketinški alat, već je i vrlo dobra aplikacija.

Postoji puno gotovih opcija za vježbe, ako ne možete pronaći što vam se sviđa, možete stvoriti prilagođene opcije odabirom dijelova tijela i podešavanjem trajanja.
Ovo je promišljena značajka koja može uštedjeti puno vremena.

5. Asana Rebel

Dostupnost: Android, iPhone, iPad, Apple TV, Apple Watch.

Prednosti: Stvorite vlastite dnevne planove uz veliki izbor vježbi i ovu lijepo dizajniranu aplikaciju.

Nedostaci: Pretpostavlja se da želite smršavjeti.

Asana Rebel je prvenstveno aplikacija za jogu, iako sadrži i mnogo alata koji vam pomažu u razvoju bolje higijene, rasporeda spavanja i drugih životnih navika.

Kao i kod većine aplikacija za vježbanje kod kuće, prvo se morate registrirati za račun i unijeti neke pojedinosti o sebi, uključujući visinu, težinu i dob.
Pretpostavimo da namjeravate smršaviti, aplikacija će vam omogućiti da postignete svoj cilj.

Iako možete preuzeti aplikaciju i pregledati rezultate njene joga prakse, trebate platiti za pristup svim značajkama.
Ovo će također otključati satove meditacije, podsjećati vas da redovito vodite meditaciju kako biste lakše zaspali.

6. Nike Training Club

Dostupnost: Android, iPhone, Apple Watch

Prednosti: Kompletno besplatna apliakcija, mogu'e jepoveyati na TV, aplikacija ima lahko prilagodljive treninge.

Nedostaci: Vježbe moraju biti preuzete.

Poput Adidas treninga i trčanja, Nike Training Club pruža impresivne arhive besplatnog sadržaja, ovo je još jedna impresivna aplikacija.
Također nema plaćenog sadržaja, sve je potpuno besplatno.

Registracija je jednostavna, a nakon što unesete neke pojedinosti o sebi i svojoj trenutnoj razini aktivnosti, prikazat će vam se niz korisnih vježbi i rasporeda koji odgovaraju vašim potrebama.
Također možete pregledati opcije prema mišićnoj skupini ili vrsti vježbanja. Također možete ograničiti područje na kratkoročne vježbe ili vježbe koje se mogu izvoditi bez dodatne opreme.

7. Zwift

Dostupnost: –

Prednosti: Apliakciju možete koristiti za trčanje i biciklizam, sadrži snažnu virtualnu zajednicu, te dostignuća i nagrade, pomaže dobročinstvo.

Nedostaci: –

Zwiftova kućna sportska aplikacija pokriva trčanje i biciklizam, tako da za razliku od većine aplikacija ovdje, potreban je određeni hardver za početak. Da biste pokrenuli, potreban vam je mali Zwift RunPod i odgovarajuća gazna staza.
Sve dok imate RunPod, gotovo svaki tijek rada može raditi, premda se sve više i pametnih treadmill-ova može izravno povezati sa Zwift-om.