Registrirajte se na forum.
Učestvujte u diskusijama i iznesite vaše stavove.
Kliknite ovdje.

Malwarebytes Anti-Malware: Tutorijal

Primijetićete da mnogi internet vodiči za uklanjanje zlonamjernog softvera preporučuju i koriste MalwareBytes ili MBAM.
Razlog zašto to radimo nije u tome što program dobro funkcionira, već u tome što se na njega možemo osloniti kako bismo izbrisali ono što za njega kaže da može učiniti.
Konstantno se ažurira tijekom dana i ima odličnu zaštitu od svih novih zlonamjernih programa koji se pojave.
MalwareBytes važan alat knjižnica računalne sigurnosti.

U ovom trenutku trebali biste preuzeti Malwarebytes Anti-Malware ili MBAM kako biste skenirali računalo na sve infekcije, adware ili potencijalno štetne programe.

Kako se koristi Malwarebytes Anti-Malware

 1. Preuzmite alat, odnosno program na ovom linku.
 2. Nakon preuzimanja zatvorite sve programe i prozore na računalu, uključujući ovaj prozor.
 3. Dvaput kliknite ikonu mb-setup.exe na radnoj površini. To će pokrenuti instalaciju MBAM-a na računalo.
 4. Nakon što instalacija započne, slijedite upute za nastavak postupka instalacije. Nakon što je program instaliran, nemojte mijenjati zadane vrijednosti i odaberite “Launch Malwarebytes Anti-Malware”.
  Zatim kliknite gumb Završi / Finish. Ako vas MalwareBytes zatraži da ponovo pokrenete, nemojte to činiti.
 5. MBAM će sada pokrenuti i ući ćete na glavni zaslon.
 6. Sada moramo omogućiti skeniranje rootkita kako bismo otkrili najveći broj zlonamjernog softvera i zlonamjernog softvera koji MalwareBytes može detektirati.
  Da biste to učinili, kliknite gumb “Postavke / Settings” na lijevoj strani zaslona i ući ćete u odjeljak “Opće postavke / General settings“.
  Sada kliknite karticu “Sigurnost / Protection” pri vrhu zaslona. Sada će vam se prikazati postavke koje će MalwareBytes koristiti prilikom skeniranja vašeg računala.
  Na ovom zaslonu omogućite postavku rootkita “Scan for rootkits” za skeniranje klikom na prekidač tako da postane zeleno.
 7. Sada kada je omogućeno skeniranje rootkita, kliknite gumb “Skeniraj / Scan” da biste ušli na ekran za skeniranje.
 8. Provjerite je li odabrano “Skeniranje prijetnji / Threat Scan“, a zatim kliknite gumb “Pokreni skeniranje / Start Scan“. Ako je za Malwarebytes dostupno ažuriranje, ono će se automatski preuzeti i instalirati prije skeniranja.
 9. MBAM će sada početi skenirati na vašem računalu zbog zlonamjernog softvera. Taj bi postupak mogao trajati dugo, pa vam preporučujemo da radite nešto drugo i redovito provjeravate status skeniranja kako biste vidjeli kada je skeniranje završeno.
 10. Nakon dovršetka skeniranja MBAM-a prikazat će se zaslon na kojem je prikazan bilo koji otkriveni zlonamjerni softver, adware ili potencijalno neželjeni programi.
 11. Sada biste trebali kliknuti gumb “Izbriši odabrane stavke / Remove Selected” da biste izbrisali sve odabrane stavke. MBAM će sada izbrisati sve datoteke registra i ključeve i dodati ih u karantenu programa. Prilikom brisanja datoteka MBAM će možda trebati ponovo pokrenuti kako bi izbrisao neke od njih. Ako vidite poruku u kojoj se navodi da je treba ponovo pokrenuti, dozvolite da se ponovo pokrene. Nakon ponovnog pokretanja računala i prijave, nastavite s ostalim koracima.
Lapan
Naše web mjesto je omogućeno prikazivanjem internetskih oglasa našim posjetiteljima.
Onemogućite vaš blokator i kliknite na ovaj tekst.