Registrirajte se na forum.
Učestvujte u diskusijama i iznesite vaše stavove.
Kliknite ovdje.

Kako izabrati i kupiti CPU / procesorski hladnjak?

Prilikom izrade računala, jedna od najvažnijih odluka je odabrati pravi hladnjak.

Hladnjak koji odaberete također može značajno promijeniti razinu buke. Stoga je kupovina hladnjaka koji može izdržati toplinsku snagu / toplinu CPU-a ključna kako bi se izbjeglo prigušivanje i izvršavanje svih funkcija sustava uz održavanje cijelog sustava tihim i ohlađenim.

CPU hladnjaci dolaze u desecima oblika i veličina, ali većina ih spada u jednu od tri kategorije: zračni, zatvorena petlja ili sve u jednom (AIO) hladnjaci ili hladnjaci prilagođene / otvorene postavke hlađenja.

Imajte na umu da su hladnjaci s otvorenom petljom najsloženije i najskuplje opcije, iako mogu pružiti neusporedive efekte hlađenja i neusporedivi izgled.

Oni koji žele isprobati hlađenje takozvanom otvorienom petljom, možda žele provjeriti Corsair HydroX seriju.
Pojednostavljuje postupak instalacije vodeći vas prema odabiru ispravnog dijela za vašu situaciju i pružanju video uputa.
Međutim, nemojte očekivati ​​da će HydroX biti toliko jeftin kao zatvoreni ili zračni hladnjak.
Prilagođene postavke hlađenja vrlo su skupe, bez obzira na to koje dijelove kupujete.

Zračni hladnjaci napravljeni su od neke kombinacije metalnih hladnjaka i ventilatora imaju različite oblike i veličine i različite mogućnosti disipacije. Danas su visokokvalitetni hladnjaci zraka postali konkurenti mnogim sveobuhvatnim hladnjacima (AIO) koji su postali popularni na tržištu posljednjih godina.

AIO ili hladnjaci sa zatvorenom petljom mogu biti tiši od hladnjaka zraka bez potrebe za rezanjem i ugradnjom prilagođenih cijevi i održavanje razine rashladne tekućine nakon prilagodbe.
Tijekom godina, AIO je također postajao sve otporniji na propuštanje i lako se instalira. Ali njima je potreban prostor za radijatore, pa mogu zahtijevati veće šasije od nekih hladnjaka zraka.

Ako high-end hladnjak na zrak ili AIO nije dovoljan za postizanje brzine takta koju želite postići, sljedeći korak bi trebao biti potpuno prilagođeni krug hlađenja pomoću većeg hladnjaka za raspršivanje više topline iz sustava.
Općenito, što je veći radijator na AIO ili radijatoru reguliranom petljom, to su bolje performanse. Međutim, ako ne namjeravate postići najbolji overclocking učinak kroz moćni CPU, nema praktičnog razloga za odabir radijatora s velikim ventilatorom s tri ventilatora. Za većinu glavnih platformi dovoljno je nešto skromnije.

Lapan
Naše web mjesto je omogućeno prikazivanjem internetskih oglasa našim posjetiteljima.
Onemogućite vaš blokator i kliknite na ovaj tekst.