Kako izabrati i kupiti grafičku karticu za računalo?

Ako kupujete ili gradite igraće računalo, grafička kartica je još važnija od CPU-a.
Nažalost, proces pronalaženja kako kupiti GPU može biti naporan.
Mnogo je stvari koje treba razmotriti, od vrste monitora koji koristite do veličine kućišta računala, pa sve do postavki igre koju planirate igrati.

Slijedi popis stvari koje trebate razmotriti pri kupnji sljedećeg GPU-a.

Uštedite nešto novca na CPU-u

Ako potrošite sav novac na grafiku i uštedite ga na procesoru, sustav može dobiti dobru ocjenu u sveobuhvatnom referentnom testu, ali neće uspjeti u stvarnom radu zbog smanjenja stvarne minimalne brzine.

Odgovarajuća rezoluciji vašeg monitora

Mnoge mainstream kartice dovoljne su za igranje u 1080p rezolucijama između 30-60 fps, ali za visoku kvalitetu bit će vam potrebna high-end kartica za rezolucije u ili blizu 4K rezolucije s visokim postavkama u igri za najzahtjevnije naslove.

Razmislite o brzini osvježavanja

Ako zaslon ima troznamenkastu brzinu osvježavanja, potrebna vam je snažna kartica i procesor kako biste ostvarili puni potencijal.
Pored toga, ako se frekvencija vašeg monitora poveća na maksimalno 60 Hz i 1080p, za moćnu karticu ne trebate doplaćivati ​​jer je brzina unosa piksela na kartici veća od brzine koju podržava monitor i nećete ni vidjeti razliku.

Imate li dovoljno snage i prostora?

Provjerite da li imate dovoljno prostora u kućištu da držite karticu koja se razmatra i da ima dovoljno snage u napajanju, te da ima odgovarajući tip priključka za napajanje.

Nemojte trošiti na dualne kartice