Kako pronaći koju mrežnu karticu imam u računalu?

Da identificirate mrežnu karticu koju imate trenutno instaliranu na računalu možete koristiti metode koje vam savjetujemo u nastavku.

  1. U sustavu Windows 8 s glavnog zaslona u Start unesite “Podaci o sustavu / system info“, a zatim u rezultatima pretraživanja odaberite opciju “Informacije o sustavu / System Information“.

    U sustavu Windows 10 unesite “Podaci o sustavu / system info” u traku za pretraživanje na programskoj traci, a zatim odaberite “Informacije o sustavu / System Information” u rezultatima pretraživanja.
  2. U prozoru “Informacije o sustavu / System Information” kliknite simbol + pored “Komponente / Components” u lijevom navigacijskom području.
  3. Kliknite + uz “Mreža / Network” i označite adapter.
    Desna strana prozora trebala bi prikazivati ​​potpune podatke o mrežnoj kartici.
Pročitaj:   Šta je 8K rezolucija?

Ostale metode određivanja tipa mrežne kartice

Drugi način utvrđivanja mrežne kartice u računalu je fizički pregled mrežne kartice.
Mrežne kartice obično navode proizvođača i broj dijela na stvarnoj kartici.

Ako ne možete pronaći proizvođača ili model mrežne kartice, ali možete pronaći FCC identifikacijski broj, preporučuje se da taj broj koristite za obavljanje FCC pretraživanja.

Ako pokušate pružiti sve određene podatke o mrežnoj kartici računala, trebate navesti samo proizvođača, vrstu, model i brzinu mrežne kartice.

By Lapan

ML Lapan je računalni geek, wordpress freelancer i gamer iz Bosne i Hercegovine. Ima 15 godina iskustva u radu na računaru, internetu, web lokacijama (najviše s Wordpress web stranicama). Po zanimanju je ekonomski tehničar, iako se trenutno ne bavi ovom vrstom posla. Na ovom blogu objavljuje gameplay snimke nekih igara koje voli igrati, te neke druge interesantne članke.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Svi Smo Bliski

Problem, pitanje, hitan slučaj?
Ne oklijevajte posjetiti centar za pomoć, Mi vam možemo pomoći.

Lapan
Naše web mjesto je omogućeno prikazivanjem internetskih oglasa našim posjetiteljima.
Onemogućite vaš blokator i kliknite na ovaj tekst.