Hladnjak

Hladnjak je uređaj koji uključuje ventilator ili neko drugo sredstvo rashlađivanja konfiguracijsko hardverse komponente računala.

Aktivni hladnjaci koriste napajanje računala i mogu se automatski pokrenuti za hlađenje vašeg računala, dok pasivni hladnjaci nemaju mehaničke komponente i nisu 100% pouzdani.

Toplina vašeg kompjutera je najviše locirana na određenim dijelovima vaše hardverse konfiguracije, na primjer to su CPU ili procesor on se nerijetko zagrijava, zbog toga imamo hladnjak na njemu koji kontrolira kada će se uključiti ventilator.
Video kartica također ima svoj ventilator i kada igrate zahtjevnu igru čuli ste vjerovatno kako se svi ovi ventilatori ubrzavaju jer se hardverska konfiguracija počinje zagrijavati. I napajanje, odnosno napojna jedinica ima svoj ventilator za hlađenje.

Pročitaj:   Kako da znam da li imam ugrađenu integriranu grafiku?

By Lapan

ML Lapan je računalni geek, wordpress freelancer i gamer iz Bosne i Hercegovine. Ima 15 godina iskustva u radu na računaru, internetu, web lokacijama (najviše s Wordpress web stranicama). Po zanimanju je ekonomski tehničar, iako se trenutno ne bavi ovom vrstom posla. Na ovom blogu objavljuje gameplay snimke nekih igara koje voli igrati, te neke druge interesantne članke.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Svi Smo Bliski

Problem, pitanje, hitan slučaj?
Ne oklijevajte posjetiti centar za pomoć, Mi vam možemo pomoći.