Facebook zna više o vama nego što mislite

Koristite Facebook, i mislite kako su super opcije privatnosti koje vam štite podatke?
Vi ste ustvari dali sve svoje podatke ljudima u Facebook-u.
Ono što stavite to vide ljudi iz Facebook-a, ali to i nije strašno, tu su administratori koji vide sve, strašna je sljedeća stvar, Facebook dolazi i do te mjere da vam automatski pali kameru na vašem uređaju i da vas prati?
Ne vjerujete mi, evo vam dokaz…

Iz Facebook-a su navodno kazali kako će se ova greška ispraviti, a ovo nije nikakva greška, ovo je skriptirano da se dešava i da budete praćeni, kamera se ne uključuje zbog neke greške nego ciljano da vas prati.

Pročitaj:   Kako izbrisati poruku ili razgovor s Facebooka?

Iz Facebook-a su kao i uvijek kazali da nema dokaza da je kamera prenosila podatke Facebook-u dok ej bila uključena.
Prije svega, id a jeste i da nije, šta će naše kamere biti uključene mimo naše volje?
U ovom i mnogim drugim slučajevima Facebook se brani nekim izgovorima koji nemaju nikakvog smisla, osim možda kod nekih koji slijepo vjeruju da Facebook štiti njihov identitet.
Ovo se dešava na iPhone telefonima, niej potvrđeno za Android telefone, iako je vrlo moguće da se ispod površine onoga što vidite nalazi uključena vaša kamera, a to ne možete uvidjeti, jer čim biste da provjerite procese koji su otvoreni u tom trenutku, vi biste otišli sa prozora Facebook-a, a onda bi se ugasila aktivnost kamere.

Facebook Messenger

Kada tek instalirate Facebook Messenger, prvo prva prava koja dajete ovoj aplikaciji jeste da koristi vaše slike, album i kameru, lokaciju…
A šta više treba da budete praćeni u korak?
Pristali ste na sve, zašto ne i na to da vam Facebook ponekad uključi kameru i pogleda kakvu kahvu pijete, je li crnu ili sa mlijekom, dok vi piskarate na messengeru?

Pročitaj:   Kako promijeniti redoslijed pokretanja u BIOS-u?

Facebook već godinama pregledava pozive koje ste napravili na svom telefonu, pregledava vaše sms poruke.
To jednostavno možete pronaći kada preuzmete Facebook historiju vašeg Facebook naloga, tu ćete naći historiju poziva vašega telefona i sms poruke koje ste slali i primali.

Zašto bi Facebook ovo radio?

Facebook ovo radi godinama, kako bi informisao druge firme o potrebama ljudi, za šta ste zainteresirani, koji proizvod da vam se ponudi i mnogo drugih stvari iz vašeg života bivaju komericijalizovani od strane Facebook-a?

Šta da uradimo?

Izbrišite Facebook račun.
Prekrijte kameru, bar da vas ne gledaju u vlastitoj kući.
Ili, na kraju, bar pazite šta radite dok koristite Facebook.

By Lapan

ML Lapan je računalni geek, wordpress freelancer i gamer iz Bosne i Hercegovine. Ima 15 godina iskustva u radu na računaru, internetu, web lokacijama (najviše s Wordpress web stranicama). Po zanimanju je ekonomski tehničar, iako se trenutno ne bavi ovom vrstom posla. Na ovom blogu objavljuje gameplay snimke nekih igara koje voli igrati, te neke druge interesantne članke.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Svi Smo Bliski

Problem, pitanje, hitan slučaj?
Ne oklijevajte posjetiti centar za pomoć, Mi vam možemo pomoći.