Excel: Izgled stranice i printanje

Za pristup oknu za printanje, odaberite karticu File. Prikazat će se pozadinski prikaz. Odaberite Print. Pojavi se okno za ispis.

Za ispis radne knjige, dođite do okna Print i odaberite pisač koji želite. Unesite broj primjeraka koje želite ispisati. Odaberite bilo koje druge postavke i kliknite Print.

Odabir područja printanja

Za ispis aktivnih listova, odaberite radni list koji želite ispisati. Da biste ispisali više radnih listova, pritisnite prvi radni list, držite tipku Ctrl na tipkovnici, a zatim bilo koji drugi radni list koji želite odabrati. Otvorite okno za ispis, odnosno printanje. Na padajućem izborniku Print Range odaberite Print Active Sheets. Kliknite gumb Print.

Za ispis cijele radne knjige, otvorite okno za ispis. Na padajućem izborniku Print Range odaberite Print Entire Workbook i kliknite gumb Print.

Za ispis odabira, odaberite ćelije koje želite ispisati. Otvorite okno za ispis. U padajućem izborniku Print Range odaberite Print Selectio. Pregled okna pojavit će se u oknu Preview. Kliknite gumb Print za ispis odabira.

Prilagođavanje sadržaja

Da biste promijenili orijentaciju stranice, otvorite okno za ispis. Odaberite željeni smjer iz padajućeg izbornika Page Direction.
Nova orijentacija stranice pojavit će se u oknu Preview.

Da biste postavili sadržaj prije ispisa, otvorite okno za ispis.
Odaberite željenu opciju iz padajućeg izbornika Scaling.
Radni list će biti kondenziran da stane na jednu stranicu.

Da biste uključili naslove ispisa, kliknite karticu Page Layout stranice na alatnoj traci, a zatim kliknite Print Titles ispisa.
Pojavit će se dijaloški okvir Page Setup.
Odavde možete odabrati redove ili kolumne koje ćete ponoviti na svakoj stranici.
Kliknite Collapse Dialog pored retka koji ćete ponoviti na vrhu.
Pokazivač će se promijeniti u malu strelicu za odabir i dijalog Page Setup će se sakriti.
Na vrhu svake ispisane stranice odaberite redak koji želite ponoviti.
Ponovno kliknite gumb “Collapse Dialog”.
Prozor dijaloga stranice će se proširiti.
Za ponavljanje kolumne koristite isti postupak kao što smo već naveli.
Kad ste zadovoljni odabranim, kliknite “Ok”.

Da biste prilagodili prijelome stranica, kliknite naredbu Page Break Preview da biste se prebacili na Page Break.
Okomite i vodoravne plave isprekidane crte označavaju prijelome stranica. Kliknite i povucite jedan od tih redaka da biste prilagodili prijelom stranice.

Da biste izmijenili margine u oknu Preview, otvorite okno za ispis. Odaberite željenu veličinu maržiranja/margins na padajućem izborniku Page Margins. Nove margine će se pojaviti u oknu Preview.