Registrirajte se na forum.
Učestvujte u diskusijama i iznesite vaše stavove.
Kliknite ovdje.

Da li su laptopi dobri za igre?

Laptopi, ukratko rečeno, neće nikad biti uređaj za igranje.

Šta je laptop?

Laptop je malo prijenosno računalo, teži do 3kg, a hardverska snaga laptops je mnogo manja od snage desktop računala.

Laptop je sastavljen iz relativno malih dijelova, i nije u stanju boriti se sa temperaturama, koje obično možemo kontrolisati ventilatorima na desktop računalima.

Zašto laptop nije za igranje?

Temperatura je glavni razlog zašto ne bismo trebali koristiti laptop za igranje igrica, pogotovo ne onih zahtjevnih.

Laptop i bez igara će se relativno brzo zagrijati samim surfanjem po netu. Koliko ste puta darnuli laptop odozdo, a on je bio vruć i bez toga da igrate igrice na njemu.

Nove generacije laptopa pokušavaju riješiti ovaj problem, i mnogi će kazati kako su ove generacije dobre za igre, ali jednostavno nisu.
Koliko god se trudili, jednostavno laptop nema prostor za ugradnju pravog sistema rashlađivanja hardvera prilikom velikih napora.

Drugi razlog su relativno mali dijelovi, koji nisu snažni, mali su, brže se umaraju, zagrijavaju, troše, bez obzira kakva to konfiguracija bila.

Laptopi su osmišljeni za biznis, ljude koji trebaju da nose podatke sa sobom i da koriste ovo prijenosno računalo umjesto papira ili pisaće mašine.

Zaključak je dakle da ne podržavam igranje igara na laptopu, ako želite računalo za igre nabavite si desktop računalo, a laptop možete koristiti za socijalne mreže, YouTube i neke druge stvari koje neće zamarati laptop baš do maksimuma.

Usput, napomena da laptop nije napravljen da se drži u spavaćoj sobi na dekici dok ležite, jer se i tako pregrijava, površina treba da bude ravna i tvrda, kako bi se laptop uspio uredno da rashlađuje.

Isto važi i za netbook.

Lapan
Naše web mjesto je omogućeno prikazivanjem internetskih oglasa našim posjetiteljima.
Onemogućite vaš blokator i kliknite na ovaj tekst.