Call of Duty: Modern Warfare – Battle Royale dolazi početkom Marta

Razvojni resursi igre najavili su Battle Royale stil igre u toku, odnosno početkom mjeseca Marta.

Dugo očekivan Battle Royale sistem igre konačno je ​​razvijen u suradnji Infinity Ward-a i Raven Software-a.

Nagađalo se da bi ova modifikacija, odnosno ažuriranje moglo doći u toku narednih dana, ali sada znamo da će se to ustvari desiti u Martu.

Budući da se ažuriranje iz modernog rata obično objavljuje u utorak, najvjerojatniji datum za ažuriranje na Battle Royale modifikaciju igre će se desiti 10-og Marta.
Američki izvori za razvoj kažu da će, kada stigne datum izlaska, bojno polje biti odmah otključano za sve vlasnike igre CoD MW.
Battle Royale modul također će biti objavljen kao zasebna igra, moći ćete je igrati besplatno , a igrači koji će imati bespaltnu evrziju, imaće i mogućnost nadogradnje na punu verziju Modern Warfare.

Battle Royale može dijeliti jedinstveni razvoj s postojećim modnim bojama Modern Warfare igre, a također se može otključati kozmetika i u načinu Battle Royale.

Izvori bliski programeru igara izjavili su da će službeni marketinški plan započeti ovaj tjedan, kada će kreatori sadržaja iz Sjeverne Amerike posjetiti studio za igranje i snimanje načina Battle Royale prije nego što bude objavljen.

Activision se nada da će ova modifikacija privući nove igrače u ekosustav Call of Duty-ja i najavljuju ažuriranja koja će nadolaziti za ovaj način igre. Battle Royale vide kao pristupačniju ulaznu točku u seriji Call of Duty, za one koji su stali ili još nisu započeli ulagati u godišnju verziju serijala.

Izvori studija rekli su da Activision nema namjeru usporiti ili odustati od svog premium Call of Duty izdanja, koje će se i dalje kreirati pod vodstvom Treyarch-a, Infinity Ward-a i Sledgehammera.

S obzirom na bogatu povijest franšize Call of Duty, imalo bi smisla da na kraju, battle Royale, sam pos ebi evoluira sadržajem izvan Call of Duty igre, umjesto da se stvara drugačiji Call of Duty Battle Royale sistem za svaku pod igru.

Treba napomenuti, da će se Battle Royale sistem Call of Duty: Modern Warfare igre službeno zvati Warzone.