Registrirajte se na forum.
Učestvujte u diskusijama i iznesite vaše stavove.
Kliknite ovdje.

Kako ući u BIOS ili CMOS postavke?

Budući da u razvoju računala postoji veliki broj proizvođača računala i BIOS-a, postoji mnogo načina za ulazak u postavke BIOS-a ili CMOS-a.
Ispod su navedene većine ovih metoda i drugi prijedlozi za ulazak u postavke BIOS-a. Računala napravljena posljednjih godina omogućuju vam ulazak u postavke BIOS-a pomoću jedne od pet tipki prikazanih tijekom postupka pokretanja.

F1, F2, F10, Del…
Kad podižete računalo, pritisnite gumb za postavljanje.
Pri pokretanju većina će korisnika vidjeti poruku koja će imenovati tipku za ulazak u BIOS postavke.
Na nekim starijim računalima također se može prikazati treptajući blok koji označava kada treba pritisnuti tipku F1 ili F2. Nakon uspješnog ulaska u postavke CMOS-a, pojavit će plav ili crn zaslon sa raznim postavkama. Ovisno o proizvođaču, vaše CMOS postavke mogu izgledati drugačije, ali trebale bi dijeliti mnoge iste opcije i podatke.

Kako promijeniti i spremiti promjene u CMOS postavkama?

Nakon postavljanja CMOS-a, metoda promjene postavki obično ovisi o proizvođaču BIOS-a. Pomoću tipki sa strelicama zajedno s tipkom Enter možete odabrati kategorije i promijeniti njihove vrijednosti. Neki će proizvođači možda trebati pritisnuti tipke Page Up i Page Down da promijene ovu vrijednost.

Lapan
Naše web mjesto je omogućeno prikazivanjem internetskih oglasa našim posjetiteljima.
Onemogućite vaš blokator i kliknite na ovaj tekst.