Kako ući u BIOS ili CMOS postavke?

Postoji veliki broj proizvođača računala i BIOS-a, a postoji i mnogo načina za ulazak u postavke CMOS-a ili BIOS-a.
U nastavku navodimo većinu ovih metoda i druge prijedloge za ulazak u postavke BIOS-a.
Računala napravljena posljednjih godina omogućuju vam ulazak u postavke BIOS-a pomoću neke od pet tipki prikazanih tijekom postupka pokretanja.

F1, F2, F10, Del…
Kad podižete računalo, pritisnite gumb za postavljanje.
Pri pokretanju većina će korisnika vidjeti poruku koja će imenovati tipku za ulazak u BIOS postavke.
Na nekim starijim računalima također se može prikazati treptajući blok koji označava kada treba pritisnuti tipku F1 ili F2. Nakon uspješnog ulaska u postavke CMOS-a, pojavit će plav ili crn zaslon sa raznim postavkama. Ovisno o proizvođaču, vaše CMOS postavke mogu izgledati drugačije, ali trebale bi dijeliti mnoge iste opcije i podatke.

Pročitaj:   Računalo se neće upaliti?

Kako promijeniti i spremiti promjene u CMOS postavkama?

Nakon postavljanja CMOS-a, metoda promjene postavki obično ovisi o proizvođaču BIOS-a. Pomoću tipki sa strelicama zajedno s tipkom Enter možete odabrati kategorije i promijeniti njihove vrijednosti. Neki će proizvođači možda trebati pritisnuti tipke Page Up i Page Down da promijene ovu vrijednost.

By Lapan

ML Lapan je računalni geek, wordpress freelancer i gamer iz Bosne i Hercegovine. Ima 15 godina iskustva u radu na računaru, internetu, web lokacijama (najviše s Wordpress web stranicama). Po zanimanju je ekonomski tehničar, iako se trenutno ne bavi ovom vrstom posla. Na ovom blogu objavljuje gameplay snimke nekih igara koje voli igrati, te neke druge interesantne članke.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Svi Smo Bliski

Problem, pitanje, hitan slučaj?
Ne oklijevajte posjetiti centar za pomoć, Mi vam možemo pomoći.