AdwCleaner: Tutorijal

Je li vaše računalo sporo?
Čudna poruka iskoča?
Je li promijenjena početna stranica preglednika bez vašeg dopuštenja?
Ovo je možda posao adwarea (i njegovih prijatelja), lukave verzije zlonamjernog softvera koji je teško pronaći i teško je ukloniti.
Malwarebytes AdwCleaner koristi inovativnu tehnologiju namijenjenu otkrivanju i uklanjanju samo tih neželjenih putnika. Za kućne korisnike i tehničare ovo je čistija opcija.

AdwCleaner razvijen od strane tvrtke Xplode jednostavan je, prijenosni i mali program koji ne zahtijeva napornu instalaciju. Sama aplikacija iznosi nešto više od 500 KB i može biti lakša za upotrebu od bilo koje druge opcije s kojom ste isprobali. Primjenjivo na 32-bitne i 64-bitne verzije sustava XP, Vista, 7 i 8.

Ponekad se čini da je besplatni softver previše dobar da bi mogao biti besplatan. Dolazi s troškovima za koje možda niste svjesni.
Mnoge aplikacije uključuju pomoćne programere za instalaciju koji pokušavaju uzrokovati pojavljivanje raznih nečistoća na vašem računalu. Autor softvera koji ste prvotno instalirali može zaraditi novac spajanjem alatne trake i otimanjem početne stranice tijekom postupka instalacije.
Ovo je nered, ali može se koristiti samo besplatno. Najbolji način da se izbjegne ovaj problem je biti vrlo oprezan tijekom instalacije. Ponekad su to iskusili i naši najbolji ljudi. AdwCleaner vam može pomoći ukloniti adware ili drugi neželjeni softver.

(S ove veze) Preuzmite AdwCleaner na radnu površinu.

Šta trebate znati…

  • Prije pokretanja AdwCleaner-a, zatvorite sve otvorene programe i internetske preglednike.
  • Dvaput kliknite AdwCleaner.exe da biste pokrenuli alat.
  • Desnom tipkom miša kliknite korisnika Windows Vista / 7/8 i odaberite “Pokreni kao administrator / Run As Administrator“.
  • Kliknite gumb za skeniranje, Kada je skeniranje spremno, kliknite gumb “Očisti / Clean“.

Nadalje…

  • Ikone na radnoj površini nestat će, ovo je normalno, pa vas molim da ne brinite.
  • Kada bude zatraženo da zatvorite sve programe i slijedite upute na zaslonu, pritisnite OK.
  • Ponovno pritisnite OK da biste omogućili AdwCleaner da ponovno pokrene računalo i dovrši postupak uklanjanja.
  • Zatvorite tekstualnu datoteku koja je otvorena nakon ponovnog pokretanja i dvokliknite adwcleaner.exe da biste pokrenuli alat.
  • Kliknite Deinstaliraj odmah, a zatim Da, kako biste potvrdili uklanjanje AdwCleaner-a s računala.