Registrirajte se na forum.
Učestvujte u diskusijama i iznesite vaše stavove.
Kliknite ovdje.

Upotreba procesora / CPU na Windows sistemu ostaje na 100%

Šta koristi CPU?

Svaki proces koji se izvodi u sustavu Windows i resursi CPU-a koji se koriste u svakom procesu mogu se pregledati u upravitelju zadataka.
Da biste pogledali ove informacije, pritisnite tipku Windows, upišite “Upravitelj zadataka / Task Manager“, a zatim pritisnite Enter. U prozoru koji se pojavi nalazi se kartica “Procesi / Processes“.

Nakon otvaranja ove kartice kliknite naslov stupca CPU-a iznad popisa programa za dvostruko organiziranje upotrebe CPU-a od najvišeg do najnižeg.

Ako trebate privremeno vratiti resurse CPU-a, možete odabrati postupak koji koristi visok postotak resursa, a zatim kliknite gumb “Završi proces / End Process“. Međutim, nakon što se računalo ponovo pokrene, ti se procesi obično ponovno pojavljuju u upravitelju zadataka.

Trajno onemogućavanje TSR-a

Ako iskoristite “Završi proces / End Process“, ali se program ipak pokrene prilikom pokretanja računala, onemogućite program tako da se ne može pokrenuti automatski. Ako ne možete navigirati u uobičajenom sustavu Windows ili ako izvršavanje gornjih koraka ne smanjuje postotak korištenih resursa sustava, pokušajte ponovo pokrenuti Windows u sigurnom načinu rada.

Računalni trojanski virusi, virusi, crvi, špijunski softver ili drugi zlonamjerni programi

Računarski trojanski konjski, virusi, crvi, špijunski softver i drugi zlonamjerni softver mogu koristiti određene resurse sustava.
Ovi zlonamjerni softver može povezati vrijednu memoriju računala i CPU, što može uzrokovati pogoršanje performansi računala ili druge probleme.

Nažalost, ti se programi ne mogu uvijek pojaviti u upravitelju zadataka na kartici procesi.
Možda su skriveni i teško ih je prepoznati kao izvor problema sa performansama računala.

Ako sumnjate da bi to mogao biti problem na vašem računalu, preporučujemo pokretanje antivirusnog skeniranja kako biste pronašli i uklonili potencijalni zlonamjerni softver. Ako je moguće, pokretanje ovog skeniranja u sigurnom načinu rada Windows obično može poboljšati postupak otkrivanja i uklanjanja.

Provjerite je li instaliran i ažuriran antivirusni softver. Ako na vašem računalu nije instaliran antivirusni softver, preporučuje se odmah ga instalirati.

Lapan
Naše web mjesto je omogućeno prikazivanjem internetskih oglasa našim posjetiteljima.
Onemogućite vaš blokator i kliknite na ovaj tekst.