Upotreba procesora / CPU na Windows sistemu ostaje na 100%

Šta koristi CPU?

Svaki proces koji se izvodi u sustavu Windows i resursi CPU-a koji se koriste u svakom procesu mogu se pregledati u upravitelju zadataka.
Da biste pogledali ove informacije, pritisnite tipku Windows, upišite “Upravitelj zadataka / Task Manager“, a zatim pritisnite Enter. U prozoru koji se pojavi nalazi se kartica “Procesi / Processes“.

Nakon otvaranja ove kartice kliknite naslov stupca CPU-a iznad popisa programa za dvostruko organiziranje upotrebe CPU-a od najvišeg do najnižeg.

Ako trebate privremeno vratiti resurse CPU-a, možete odabrati postupak koji koristi visok postotak resursa, a zatim kliknite gumb “Završi proces / End Process“. Međutim, nakon što se računalo ponovo pokrene, ti se procesi obično ponovno pojavljuju u upravitelju zadataka.

Pročitaj:   Najbolje Battle Royale igre u 2020. godini

Trajno onemogućavanje TSR-a

Ako iskoristite “Završi proces / End Process“, ali se program ipak pokrene prilikom pokretanja računala, onemogućite program tako da se ne može pokrenuti automatski. Ako ne možete navigirati u uobičajenom sustavu Windows ili ako izvršavanje gornjih koraka ne smanjuje postotak korištenih resursa sustava, pokušajte ponovo pokrenuti Windows u sigurnom načinu rada.

Računalni trojanski virusi, virusi, crvi, špijunski softver ili drugi zlonamjerni programi

Računarski trojanski konjski, virusi, crvi, špijunski softver i drugi zlonamjerni softver mogu koristiti određene resurse sustava.
Ovi zlonamjerni softver može povezati vrijednu memoriju računala i CPU, što može uzrokovati pogoršanje performansi računala ili druge probleme.

Nažalost, ti se programi ne mogu uvijek pojaviti u upravitelju zadataka na kartici procesi.
Možda su skriveni i teško ih je prepoznati kao izvor problema sa performansama računala.

Pročitaj:   Malwarebytes Anti-Malware: Tutorijal

Ako sumnjate da bi to mogao biti problem na vašem računalu, preporučujemo pokretanje antivirusnog skeniranja kako biste pronašli i uklonili potencijalni zlonamjerni softver. Ako je moguće, pokretanje ovog skeniranja u sigurnom načinu rada Windows obično može poboljšati postupak otkrivanja i uklanjanja.

Provjerite je li instaliran i ažuriran antivirusni softver. Ako na vašem računalu nije instaliran antivirusni softver, preporučuje se odmah ga instalirati.

By Lapan

ML Lapan je računalni geek, wordpress freelancer i gamer iz Bosne i Hercegovine. Ima 15 godina iskustva u radu na računaru, internetu, web lokacijama (najviše s Wordpress web stranicama). Po zanimanju je ekonomski tehničar, iako se trenutno ne bavi ovom vrstom posla. Na ovom blogu objavljuje gameplay snimke nekih igara koje voli igrati, te neke druge interesantne članke.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Svi Smo Bliski

Problem, pitanje, hitan slučaj?
Ne oklijevajte posjetiti centar za pomoć, Mi vam možemo pomoći.